uno form gaat nieuwe samenwerking aan met TONI Copenhagen

“Wij delen dezelfde waarden op het gebied van kwaliteit, vakmanschap, Deense productie en tijdloos design, dus het is niet meer dan logisch dat we samenwerken”, zegt Peter Bisgaard, verkoopdirecteur bij uno form.

uno form kondigt vandaag aan dat ze een samenwerking zijn aangegaan met de traditionele Deense fabrikant van armaturen TONI Copenhagen – met de hand vervaardigde producten in Kopenhagen sinds 1918. Daarmee voegt uno form een nieuw luxemerk toe aan de merken waarmee het keukenbedrijf al samenwerkt in het kader van het concept “Danish Design Destination”. De samenwerking betekent dat TONI Copenhagen voortaan vertegenwoordigd zal zijn in alle winkels van uno form op alle markten.

Wij zien een sterke synergie tussen uno form en TONI Copenhagen, die beide staan voor een sterke verankering in de geschiedenis waar wij deel van uitmaken, maar die ook voortdurend willen vernieuwen. Dat verhaal kunnen we nog sterker overbrengen door onze werelden te presenteren in een context”, meent Peter Bisgaard, verkoopdirecteur bij uno form.

TONI Copenhagen is de oudste fabrikant van badkamer- en keukenarmaturen in Denemarken. Het bedrijf werd opgericht in 1884 en al sinds 1918 gebeurt de productie van de legendarische met de hand vervaardigde armaturen in dezelfde werkplaats in Kopenhagen. 

Wij zien de samenwerking met uno form als een belangrijk strategisch partnerschap, waarbij wij in gelijke mate bijdragen aan een sterke synergie op basis van onder andere kwaliteit en Deens design. Ik verheug me erop om deel te gaan uitmaken van de studio's van uno form, in samenwerking met alle medewerkers van uno form, en ik ben blij dat we elkaar op verschillende punten kunnen aanvullen. Onze klanten krijgen zo de kans om onze historische ontwerpen en oppervlakken van dichtbij te ervaren in een omgeving waar Deens design voorop staat en waar de armaturen van nature passen.  De samenwerking ondersteunt ook onze komende lanceringen van nieuwe producten, die gericht zijn op onze gezamenlijke klanten", zegt de directeur van Toni Copenhagen, Mark Christiansen. 

Danish design destination

uno form werd opgericht in 1968 toen Arne Munch het concept van een goed keukendesign vereenvoudigde en vanuit zijn kelder in Kongens Lyngby de iconische collectie “Classic” creëerde, die de trotse Deense tradities van vakmanschap en design verenigt in een tijdloze designklassieker. uno form is vandaag de dag een van de sterkste keukenmerken van Denemarken, met keukenstudio's in het hele land, maar ook in Noorwegen, Zweden en België.

De samenwerking met TONI Copenhagen versterkt onze wens om bezoekers van een uno form studio een 360-graden ervaring te geven van het beste wat Deens design te bieden heeft – wat wij “Danish Design Destination” noemen, zegt Peter Bisgaard.

Naast de wereldberoemde armaturen zal uno form ook de andere producten van TONI Copenhagen presenteren, zoals de Heritage Collection, die spiegels, kapstokken, handdoekrekken en andere accessoires voor keukens en badkamers omvat.

De samenwerking is de laatste in een reeks partnerschappen die uno form is aangegaan met designmerken in het hogere segment. Onlangs presenteerde uno form een samenwerking met Carl Hansen & Søn en ze werken ook samen met bijvoorbeeld vola, Mater Design, ANOUR en Eberhart Furniture.