Copenhagen

Wat de buitengewone Copenhagen Collectie onderscheidt van een traditionele kwaliteitskeuken is de combinatie van compromisloze materiaalkeuzes, een messcherpe esthetiek, een veeleisend design en een consistente functionaliteit die vele jaren meegaat.

De nieuwe collectie is gecreëerd en ontwikkeld in de oorspronkelijke geest van Arne Munch. De ontwerpfilosofie leeft voort in alles wat we creëren – elke dag opnieuw. En net als toen ontwerpen wij niet alleen unieke en compromisloze keukens: wij ontwikkelen mooi en flexibel meubilair dat esthetische en functionele ruimten creëert.

compromisloze details

We hebben het allereerste keukenontwerp van Arne Munch, de klassieke kubusvormige kast uit 1968, als uitgangspunt genomen en van daaruit de Copenhagen-collectie gecreëerd. Wanneer we de fronten verwijderen van de laden – en vrijwel alle andere elementen die overbodig zijn in het ontwerp – worden de eisen op het gebied van architectuur en vakmanschap aangescherpt. Waarom? Omdat je dan de kern overhoudt: Een open, meedogenloos naakt lichaam, tot op het bot uitgesneden en blootgesteld aan het oog. Er is niets om je achter te verschuilen – en wij hebben niets te verbergen. Integendeel. Kopenhagen is een openbaring op het eerste gezicht – en tot ver in de toekomst.

Less is more

We hebben het niet zomaar over minimalisme. We hebben het over een levendige, maar strak ontvouwde ontwerpfilosofie, waarbij de weinige formele accenten en functionele details duidelijker afsteken tegen de elegant vereenvoudigde achtergrond.

Een centraal voorbeeld hiervan zijn de massief houten laden in eiken, gerookt eiken, wit essen of walnoot. Hier kunt u verschillende lade-elementen combineren zonder de mooie vormvaste uitstraling te verstoren. Dat is mogelijk omdat de zwaluwstaartverbindingen vlak en symmetrisch zijn, ongeacht de lade-indeling die u kiest. Dit geeft u de rust om te genieten van het mooie spel van het hout.

Een ander voorbeeld is het massief houten voorframe dat getuigt van solide, hoogwaardig traditioneel timmerwerk.

eindeloze mogelijkheden

Vorm, functie en flexibiliteit

U kunt kiezen voor Copenhagen met geborsteld roestvrijstalen pootstellen, ongeacht of de elementen vrij staan of tegen een muur. U kunt ook kiezen voor massief houten poten om de uitstraling van uw favoriete houtsoort af te maken. Of de klassieke combinatie op een plint met praktische plintlades. En tot slot kunt u kiezen voor – of variëren met – wandmodules.

Er zijn vele mogelijkheden, maar de filosofie is dezelfde. Vorm, functie en flexibiliteit van hoge kwaliteit.

Copenhagen* is als model beschermd onder ”EU design registration no. 005935517"
*) Het ontwerp en de constructie van de kastelementen en het frame van de poten in geborsteld roestvrij staal.

Inspiratie

Met de Copenhagen-collectie hebben we enkele designoplossingen uitgezocht. Bekijk nog veel meer in de inspiratiegalerij.

Behoeften zijn individueel. Dit geldt ook als het om lades gaat. Daarom kun je in een keuken uit de Copenhagen collectie lades met flexibele verdelers krijgen.
De Copenhagen keuken met een pootframe in geborsteld roestvrij staal gecombineerd met hangende elementen
Zwevend keukeneiland in walnoot

Kleuren

Wit es

Eiken

Gerookt eiken

Walnoot

Onze andere collecties