Shaker

We hebben de Shaker-tradities gecombineerd met hedendaags Scandinavisch design om moderne karaktervolle ruimtes te creëren. Het resultaat is ontspannen luxe in ingetogen kleuren, eenvoudige vormen en zuivere lijnen. Een omgeving die rust en ontspanning biedt, zowel voor de ziel als voor het oog.

De Shakers zijn een sterke bron van inspiratie geweest. Zij leven zeer eenvoudig en hun uiterst bekwame ambachtslieden creëren meubels die bekend staan om hun schoonheid en functionaliteit. Wij willen deze traditie koesteren en in stand houden.

nieuwe nordic shaker keuken

Geïnspireerd op eenvoudigere tijden, gemaakt voor moderne mensen 

De sfeer van deze keukens is geïnspireerd op eenvoudigere tijden en creëert een ruimte vol vreugde voor moderne mensen. De kleuren zijn gekozen om gezinnen een ruimte vol rust te bieden, terwijl het dagelijkse leven buiten voorbij raast. De inrichting is zo ontworpen dat u in alle rust kunt koken, ook al vraagt de tijd tegenwoordig snelle oplossingen.

Met alles op de juiste plek – en binnen handbereik – is het leuk om te koken. Daarom bieden we vele verschillende lade-indelingen die passen bij het gezinsleven in de keuken.

Als het gaat om de keuze voor een ladesysteem, heeft uno form het eenvoudig gemaakt: in de Shaker-collectie zijn multiplexladen in berkenhout standaard. Laden met zwaluwstaartverbindingen in massief esdoorn zijn als optie verkrijgbaar. Beide zijn volledig uittrekbaar en voorzien van soft close. 

Shaker kast in eiken op grijze muur in keuken

Design erfgoed

Wij blijven dicht bij de visie van Arne Munch

De design erfenis van Arne Munch leeft voort in alles wat we creëren – elke dag opnieuw. Ons uitgangspunt is daarom een fundamenteel designelement uit het allereerste keukenontwerp van Arne Munch uit 1968 – de massieve voorframes met zwaluwstaartverbindingen – en van daaruit hebben we een boekenkast gecreëerd voor de Shaker-collectie. Een licht en eenvoudig ontwerp, gemaakt volgens klassieke ambachtelijke tradities.

Inspiratie

Met de Shaker-collectie hebben we enkele designoplossingen uitgezocht. Bekijk nog veel meer in de inspiratiegalerij.

Antracietgrijze Shaker keuken met messing handgrepen
Ladeblok in massief esdoorn met messenblok
Een vitrinekast in je keuken zorgt voor extra opbergruimte
Chris Minh Doky
Volg je passie – of onderdruk die
Lees verder

Kleuren

Glacier White

NIEUW
Cream White

Pebble grey

Stone Grey

Anthracite grey

Olive Green

Onze andere collecties