Inspirerende ideeën voor je dressing op maat

Richt je garderobe in met uno form en creëer een consistent design in je hele huis. Of je nu een kleine garderobe in de hal, klassieke garderobekasten in de slaapkamer of een luxe inloopkast wilt hebben, inspiratie vind je in ons assortiment exclusieve garderobekasten en de nieuwe collectie luxe inloopgarderobes.

Nieuw

De nieuwe Wardrobe Collection van uno form is gebaseerd op Deense tradities in de meubelmakerij en internationale designtrends. Elke garderobe is een meesterwerk, ontworpen voor jouw leven en vervaardigd door ervaren vaklui in materialen die hun oorsprong vinden in de natuur: hout, leer, suède en wol. Het is een eerbetoon aan de natuurlijke en authentieke materialen. In warme tinten, met de tastbaarheid van de materialen en de unieke nerfpatronen van het hout, ontstaan ​​door de bijzondere bodem- en weersomstandigheden waarin het heeft geleefd.

Het is een eerbetoon aan de klassieke Deense meubelmakerij en aan design van wereldklasse.

Exclusieve garderobekasten en de ultieme inloopkast

Met de nieuwe collectie brengen we onze compromisloze benadering van design en kwaliteit naar een hoger niveau. Een niveau van exclusieve garderobes met minimalistische elegantie, functionele oplossingen en design op maat. Geïnspireerd op internationale boutique hotels, waar niet alleen aan het schone geheel is gedacht, maar ook aan elk klein detail: Exclusieve garderobekasten van hout en bronskleurig glas, een garderobe-eiland met ruimte om je koffer in te pakken als je een weekendje weg wilt, en een op maat gemaakte poef, bekleed met exclusief textiel van Gabriel, om op te zitten.

De nieuwe inloopcollectie is met de hand gemaakt en flexibel, zodat deze kan worden afgestemd op jouw opbergwensen: met extra ruimte voor lange jurken of jassen, schuine planken voor schoenen en massieve laden met zwaluwstaartverbindingen met tussenschotten van hout, kunstleer en velours voor brillen, sieraden of horloges. Seizoenskleding kun je opbergen in prachtige kunstleren dozen in een tint die zorgvuldig is afgestemd op de geselecteerde houtsoorten, de exclusieve componenten in Brown Metal Grey en het bronskleurige glas.

Inspiratie voor je garderobe

Wij hebben enkele oplossingen voor garderobedesigns uitgezocht ter inspiratie. Nog meer inspiratie voor je nieuwe dressing op maat vind je in de inspiratiegalerij.

Exclusieve kledingkast met kasten voor het uitstallen van favoriete tassen
Kledingkast met een eiland voor het opbergen van sieraden en kleding

Materialen en kleuren

Exclusieve materialen voor jouw garderobe

De collectie exclusieve garderobekasten is gebaseerd op de Avantgarde en Shaker collecties. Met vijf prachtige houtsoorten, een zorgvuldig samengestelde selectie laminaat- en lakkleuren, glazen deuren met bronskleurig glas, helder glas, gecanneleerd glas of ruw glas en de optie van elegant geïntegreerde ledverlichting kunnen onze timmerlieden een prachtige garderobe op maat maken die past bij jouw leven en het leven van alledag.

Geïnspireerd door internationale trends werken onze timmerlieden voor de nieuwe collectie inloopkasten met eikenhout, walnoot en gerookt eikenhout met wandpanelen in hout, laminaat, keramiek en bronskleurige spiegels.

Het interieur wordt gecompleteerd met aluminium planken in een verfijnd Brown Metal Grey met bronskleurig glas of houten planken – al dan niet met geïntegreerde ledverlichting – schoenenplanken in fineer of laminaat en massief houten laden in klassieke timmerstijl uit onze Copenhagen-collectie. De collectie omvat ook kostuumtassen in een zorgvuldig op elkaar afgestemde tint – in twee lengtes – en drie soorten hangers.

Onze interieuradviseurs staan klaar met inspiratie en advies over de perfecte garderobeoplossing, op maat gemaakt voor jou in materialen die tientallen jaren meegaan en met de jaren alleen maar mooier worden.

5 inrichtingstips voor de perfecte dressing op maat

Droom je ook van een perfecte dressing? Lees de interieurtips van architect Mathilde Elisabeth Larsen voor jouw garderobe. "We geven bij de inrichting van onze woning veel aandacht aan de keuken, hal en woonkamer, maar de garderobe krijgt niet altijd de aandacht die ze verdient", zegt Mathilde.

"De garderobe moet een praktische functie vervullen en zo min mogelijk ruimte innemen, maar er moet wel veel in kunnen worden opgeborgen. Ik raad aan om altijd een balans te vinden en bijvoorbeeld ruimte te maken voor een plank om je lievelingsschoenen, designertas of parfum op uit te stallen. Met je eigen garderobe kun je jezelf goed verwennen – en die dagelijkse luxe verdienen we", besluit Mathilde Elisabeth Larsen.

1. De eerste indruk
Maak een mooie eerste indruk met een prachtige garderobe in de hal. Dat is het eerste wat je ziet als je thuiskomt en het laatste wat je ziet voordat je de deur uitloopt. Richt je laden in met uno form-cassettes om je sleutels, mutsen, wanten en dergelijke op orde te houden.

2. Opbergruimte
We onderschatten bijna altijd hoeveel hangers we nodig hebben, maar er is ook kleding die opgevouwen het best tot zijn recht komt. Hier zijn uitschuifbare laden de ideale oplossing.

3. Indeling
Organiseren en sorteren maakt het makkelijker om te vinden wat je nodig hebt in het dagelijkse leven. Met tussenschotten voor stropdassen en riemen of cassettes voor sokken en ondergoed zorg je snel voor overzicht. De cassettes zijn op maat gemaakt voor uno form-laden en zijn verkrijgbaar in twee hoogtes en zes verschillende maten.

4. Licht
Houd rekening met het licht als je je kleerkast inricht. Gewone kamerverlichting is meestal onvoldoende. Kies dus voor verlichting binnen in je kast en richt spots op je kast, zodat je al je kleren en schoenen goed kunt zien.

5. Dressing-eiland
Een unieke oplossing waarbij functionaliteit en luxe samenkomen.  De laden bevatten alles wat je niet mag vergeten in je koffer te stoppen en met tussenschotten hou je je stropdassen, sokken en ondergoed op orde.