Inspirerende ideeën voor je dressing op maat

Richt je dressing in met uno form om één designlijn in je hele woning aan te houden. Of je nu een smalle kleerkast voor in de hal of een ruim bemeten inloopkast voor je slaapkamer zoekt, je vindt volop inspiratie in ons brede assortiment met klassieke kleerkasten, schuifdeurkasten, luxueuze inloopkastsystemen en exclusieve koffertafels met handgenaaide leren afwerking.

De witte kasten passen perfect onder de zichtbare balken
Hal in herenhuis met witte Shaker-kasten
Exclusieve kledingkast met kasten voor het uitstallen van favoriete tassen

5 inrichtingstips voor de perfecte dressing op maat

Droom je ook van een perfecte dressing? Hier volgen enkele tips voor je dressing van architect en inrichtingsexpert Mathilde Elisabeth Larsen. "We besteden veel zorg aan de inrichting van onze keuken, hal en woonkamer, maar kleerkasten krijgen niet altijd de aandacht die ze verdienen", zegt Mathilde.

"Een dressing moet praktisch zijn en zo weinig mogelijk plaats innemen, maar zo veel mogelijk plaats bieden. Zoek het juiste evenwicht, raad ik altijd aan, zodat je bijvoorbeeld een aparte legplank hebt voor je favoriete schoenen, je designerhandtas en je parfum. Je dressing is een stukje zelfverwennerij. Je verdient wat luxe in het dagelijkse leven", aldus Mathilde Elisabeth Larsen van uno form Aarhus.

1. De eerste indruk
Zorg voor een mooie eerste indruk in je hal met de open Classic kleerkasten. Een halmeubel is het eerste wat je ziet als je thuiskomt en het laatste wat je ziet als je naar buiten gaat. Deel lades in met fraaie bakjes van berken multiplex om o.a. je sleutels, mutsen en handschoenen netjes te bewaren.

2. Bewaarruimte
We onderschatten meestal hoeveel ruimte we nodig hebben voor kleerhangers, maar we hebben ook kleren die we liever opgevouwen in de kast leggen. Dan zijn uittrekbare planken ideaal om alles overzichtelijk en makkelijk bereikbaar op te bergen. 

3. Indeling
Met een goede indeling vind je snel en eenvoudig de spullen die je dagelijks nodig hebt. Ladeverdelers voor o.a. stropdassen en riemen of multiplex bakjes voor sokken en ondergoed zorgen voor overzichtelijkheid. Deze bakken zijn speciaal gemaakt voor de lades van uno form en bestaan in twee hoogtes en zes maten.  

4. Licht
Houd rekening met het licht als je je kleerkast inricht. Gewone kamerverlichting is meestal onvoldoende. Kies dus voor verlichting binnen in je kast en richt spots op je kast, zodat je al je kleren en schoenen goed kunt zien.

5. Koffertafel
Met onze unieke koffertafel gaan functionaliteit en luxe hand in hand. Deze tafel heeft praktische lades en een handgenaaid leren blad om een reiskoffer op te leggen. In de lades kun je alles kwijt wat je niet mag vergeten als je op zakenreis vertrekt en met de ladeverdelers houd je stropdassen, sokken en ondergoed op orde.

Inspiratie

In onze galerij vind je volop inspiratie voor je luxe dressing op maat.

Met verdelers voor sieraden, stropdassen en riemen heb je snel een overzicht
Een walk-in closet is de perfecte garderobeoplossing
Vind een balans zodat er bijvoorbeeld ruimte wordt gemaakt voor een plank in je kledingkast om je favoriete schoenen, designer tas of parfum op te laten zien
Kledingkast met een eiland voor het opbergen van sieraden en kleding
Speciaal ontworpen meubelen met een handgestikte leren bovenkant wanneer je koffer moet worden ingepakt