Je badkamer is je rustpunt in het leven van alledag

Welkom in uno forms wereld van exclusieve badkamers, waar we inspiratie en het beste advies van de designer hebben verzameld voor wie een badkamer wil renoveren of inrichten.

Wit ligbad met vrijstaande vola kraan in geborsteld zwart chroom
Luxe badkamer in zwart eiken met ladefronten van schrijnwerkerij

Vakmanschap

Badkamermeubilair op maat van kwaliteit en een duurzaam design

Sinds 1968 maken wij badkamermeubilair op maat in compromisloze kwaliteit en met een tijdloos design dat jarenlang meegaat. Wij houden van goed vakmanschap. Eenvoud, functionaliteit en esthetiek zijn belangrijke elementen in onze filosofie.

Al het badkamermeubilair wordt gemaakt in onze timmerfabriek in Denemarken. Onze timmerlieden bouwen elk onderdeel vanaf het begin op met exclusieve materialen zoals esdoorn, wit essen, eiken, gerookt eiken, walnoot, met een zorgvuldig samengestelde selectie kleuren.

In de zagerij kiezen we met de hand het beste hout uit en worden de planken omgetoverd tot prachtige latten voor ons beroemdste design: de Classic-collectie uit 1968. In ons fineeratelier hebben we de prachtige Avantgarde-collectie gecreëerd. In het lakatelier zorgen specialisten voor de kleuren en afwerking.

De handgemaakte houten lades zetten we in elkaar met een klassieke houtverbinding met vingerlassen die timmerlieden al eeuwenlang gebruiken, voordat we het logo van uno form op de zijkant brandmerken als jouw garantie voor kwaliteit van wereldklasse.

Onze timmerlieden beginnen pas met het maken van jouw badkamer als we weten welke wensen je hebt voor materialen, de indeling achter de deuren en de afmetingen van de ruimte waarvoor we het badkamermeubilair gaan maken. Zo kunnen we voor elke klant een unieke uitstraling creëren.

Inspiratie voor je nieuwe luxe badkamer

Als je een nieuwe badkamer wilt en op zoek bent naar inspiratie, hebben we een aantal oplossingen voor je badkamerdesign uitgezocht. Er is nog veel meer te zien in de inspiratiegalerij of bekijk de stijlvolle badkamers in de woonverslagen uit Denemarken en de rest van Scandinavië. Je vindt de links verderop op de pagina.

Badkamer in walnoot met vrijstaand bad
Luxe badkamer met kasten, sauna, ligbad en douche En-suite badkamer in prachtige natuurlijke materialen

Advies van een designer voor de inrichting van je badkamer

De badkamer is tegenwoordig een alledaags toevluchtsoord waar je de tijd kunt nemen om even te genieten. Laat je adviseren door een designer als je droomt van een nieuwe badkamer.

De badkamer is een ruimte waar het hele gezin elke dag veel gebruik van maakt. Daarom staan functionaliteit en doorstroming in de badkamer voorop wanneer de interieuradviseurs van uno form je adviseren over je nieuwe badkamer.

- Het is essentieel om de beste plattegrond te vinden en mooie en doordachte opbergoplossingen te verwerken in het design. Bijvoorbeeld functionele oplossingen voor de wasmachine en droger, hoge kasten voor handdoeken, of een kast met geribbelde glazen deuren voor parfums, sieraden en horloges, zegt Stephan Nimmegeers, uno form Studio Gent. 

Tot slot zijn de materiaalkeuze en het design cruciaal voor de beleving die je krijgt in een nieuwe badkamer. 

Alles draait om het detail. Daarom zorgen we ervoor dat de badkamer één geheel vormt met de architectuur van het huis en kiezen we materialen die passen bij het leven van de klant.
Stephan Nimmegeers
Ontwerper, uno form Studio Gent

Materialen

Materialen en kleuren voor de badkamer kiezen

Materialen en het design zijn cruciaal voor de uitstraling van de badkamer. Een uno form badkamer kan gemaakt worden in wit essen, eiken, gerookt eiken, zwart, walnoot en een zorgvuldig samengestelde selectie kleuren – van klassiek wit, kasjmiergrijs tot diamantzwart. 

Op basis van de vier designlijnen van uno form, vijf prachtige houtsoorten, vijf speciaal geselecteerde lakkleuren en 18 laminaatkleuren maken wij jouw badkamermeubel op maat. 

Met twee van de populairste materialen van dit moment – hout en natuursteen – creëer je een subtiel en exclusief design met stijlvolle lijnen. Eventueel kun je met een combinatie van gebruind messing en steengrijze tinten een minimalistische badkamer met ingetogen luxe creëren. En met de designklassieker Classic in een combinatie van hout en ruw messing creëer je een tijdloze en esthetisch mooie badkamer die generaties lang meegaat.

Vier prachtige kranen voor je badkamer

Wij werken samen met klassieke Deense kwaliteitsmerken, zoals VOLA en TONI Copenhagen, die onze passie voor kwaliteit, vakmanschap, design en duurzaamheid delen.

VOLA behoort tot de generatie designklassiekers uit de gouden eeuw van het Deense design. De eerste VOLA-kranen werden in 1968 ontworpen door Arne Jacobsen – hetzelfde jaar waarin Arne Munch de Classic keuken van uno form ontwierp. 

Bij VOLA vind je wastafelkranen, badkranen, douchekranen, handdoekverwarmers en accessoires in een klassiek, tijdloos design in een reeks afwerkingen, zoals geborsteld roestvrij staal, hoogglans gepolijst chroom, geborsteld chroom, gepolijst messing, geborsteld koper, goud en diverse kleuren. 

TONI Copenhagen is de oudste fabrikant van badkamer- en keukenkranen in Denemarken. Het bedrijf werd opgericht in 1884 en sinds 1918 vindt de productie van de legendarische handgemaakte kranen plaats in de werkplaats in Frederiksberg. 

In onze showrooms kun je ook de andere producten van TONI Copenhagen ervaren, zoals de Heritage Collection, die spiegels, kapstokken, handdoekrekken en andere accessoires voor keukens en badkamers omvat.

Design

Creëer een consistent designkarakter

Alle designs van uno form zijn beschikbaar voor keuken en badkamer zodat je een architectonisch geheel creëert in huis. Een rode draad door het hele huis zorgt voor rust en samenhang, maar hoeft niet te betekenen dat je voor het hele huis hetzelfde deurdesign moet gebruiken. Dit kan ook een combinatie zijn van design, houtsoorten en kleuren die consistent worden gebruikt.

Een voorbeeld hiervan is een keuken met een kookeiland in gerookt eiken, steengrijs gelakte hoge kasten en een marmeren tafelblad waarin de grijze en bruine tinten terugkomen. De steengrijze deur en het marmeren tafelblad met handgemaakte marmeren wastafels worden doorgetrokken in de badkamers, zodat er een zorgvuldig op elkaar afgestemd geheel ontstaat dat het speciale en unieke karakter van de woning benadrukt.