Classic

De Classic-serie is ons eigen erfgoed. Met de vierkante elementen, de voorframes met zwaluwstaartverbindingen en de lattenbodemfronten als drie van de belangrijkste signaturen. Met respect voor het originele design van Arne Munch uit 1968, hebben we de klassieker geïnterpreteerd in nieuwe Scandinavische houtsoorten en met nieuwe functionaliteiten.

EEN KEUKENKLASSIEKER

Classic is de oorspronkelijke klassieke serie van uno form, in 1968 ontworpen door Arne Munch. Classic heeft een strakke uitstraling met kubusvormige elementen en een hoge plint, waardoor de ruimte volledig benut kan worden - van de vloer tot het werkblad. Een sublieme keuken, gemaakt met de handen, het hoofd en het hart van een meubelmaker.

Het concept van Arne Munch was gebaseerd op een kubus die op ontelbare manieren kon worden gecombineerd, en die daardoor een schat aan nieuwe mogelijkheden bood. Zowel esthetisch als functioneel.

Tegelijk is uno form van meet af aan meer dan alleen maar een keuken. Het is een sculpturaal meubel. Een plaats om te genieten. Een weerspiegeling van het goede leven. Gedreven vanuit de visie om voor elke klant elke dag een rijker leven te creëren.

uno form is meer dan een keuken. Het is een gevoel – een gevoel van jezelf te verleiden. Een gevoel van voldoening die je haalt uit het stellen van hoge eisen in het leven - en het realiseren ervan.

Veel van de eerste uno form keukens die eind jaren zestig, begin jaren zeventig werden geproduceerd, staan er nog steeds. Meer nog, ze bezorgen hun eigenaars nog elke dag plezier. Dat bewijst dat de tijdloze vormgeving, de compromisloze kwaliteit en de schoonheid van uno form gemaakt is om lang mee te gaan.

Design

Hoe herken je een originele Classic?

Classic heeft een strenge, tijdloze uitstraling met kubistische elementen, unieke lattenfronten en een hoge plint. Een sublieme keuken, gemaakt met de handen, het hoofd en het hart van een meubelmaker. Onmogelijk om te dupliceren.

Het vierzijdige ladeframe van massief esdoornhout,vervaardigd met behulp van vingerlasverbindingen, is gelakt, waardoor het gemakkelijk schoon te maken is. De laden zijn volledig uittrekbaar en hebben een soft close, waardoor ze uitstekend glijden en duurzaam zijn en blijven.

Het Classic ladeblok getuigt van de hoge kwaliteit van de keuken. Ongeacht de hoogte behoudt het ladeblok steeds een uniforme look en de horizontale profiellijsten sluiten mooi aan bij de deuren. De ladefronten zijn gemaakt van massief hout en kunnen optioneel ook worden afgewerkt met hoogkwalitatief laminaat. De lattenfronten zijn voorzien van een sponning, wat zorgt voor een goede afdichting en een mooie vorm. Het schuine profiel van de latten zorgt bovendien voor een perfecte grip, waardoor conventionele handgrepen overbodig zijn.

De voorkant van de corpus van de Classic wordt afgewerkt met een massief frontframe, mooi uitgevoerd met vingerlasverbin-dingen, wat dan ook mooi samengaat met het moderne melamine korpuselement . Alle verbindingen zijn vingerlasverbin-dingen, waardoor een robuuste korpusconstructie ontstaat, ontworpen voor jarenlang dagelijks gebruik.

De deur is voorzien van een sponning, die zorgt voor een goede afdichting en die het mooie design accentueert. De montage gebeurt met het speciale Classic driepuntsscharnier van roestvrij staal, dat in het massieve korpusframe en de massief houten rand van de deur wordt gemonteerd. De scharnieren behoeven geen verdere afstelling en zijnn bestand tegen extreme belasting. Nog een uniek uno form kenmerk.

Inspiration

Met de Classic-collectie hebben we enkele designoplossingen uitgezocht. Bekijk nog veel meer in de inspiratiegalerij.

Keukeneiland in gerookt eiken met stalen tafelblad en witte hoge kastenwand met alkoof
Keuken in walnoot en zwart laminaat

Kleuren

Wit es

Eiken

Gerookt eiken

Walnoot

Zwart eiken

Sno white

Polar white

Folkestone

Fog

Mouse

Graphite

Diamond black

Premium White

Cashmere Grey

Beige Arizona

Castoro Ottawa

Stone Grey

Mushroom Grey

Rosso Jaipur

Verde Comodoro

Cacao Orinoco

Blu Fes

Black

Onze andere collecties