Keuken makerij

uno form is een compromisloze keuken op maat – gemaakt in de werkplaats in Denemarken – met de handen, het hoofd en het hart. Hier gaan handarbeid en hoogwaardige technologie hand in hand en hebben we nooit in serieproductie gewerkt.

Het start met de keuze voor de fijnste houtsoorten, de mooiste materialen en de zorgvuldig uitgekozen leveranciers. Daar begint het, waarna we het ambitieniveau geen millimeter meer verlagen. Wij bouwen elke keuken vanaf het begin en sluiten nooit compromissen: Wij gaan principieel voor perfectie en maken handgemaakte keukens op maat uit compromisloze materialen die na verloop van tijd alleen maar mooier worden.

Bij uno form gebruiken we alleen compromisloze materialen. Materialen met een uitstraling, een kracht en een oorsprong waar we trots op mogen zijn. Wij selecteren zorgvuldig alle planken en vormen die om tot de prachtige latten in een Classic keuken. Het massieve hout wordt gekapt, geschaafd, gesorteerd, gesneden en geprofileerd, gepleisterd en twee keer gecoat voordat het wordt opgenomen in het iconische keukenontwerp.

In ons fineeratelier lijmen we het fineer aan elkaar in plaats van het aan elkaar te naaien. Dit biedt een stabiele en onzichtbare verbinding met het mooiste resultaat. En als extra service slaan we elke week fineer op in ons archief, zodat we fineer met dezelfde kleur en textuur kunnen vinden als er in het ergste geval een nieuwe lade gemaakt moet worden – zoals we dat de afgelopen 22 jaar hebben gedaan.

In de werkplaats worden alle kasten geassembleerd met traditionele tand en groef. Zo ontstaat het grootste lijmoppervlak met een strakke en stevige constructie. De zwaluwstaartframes worden op ambachtelijke wijze met de hand in elkaar getimmerd en geschuurd. Voordat we het voorframe met tand en groef op de kast monteren, maken we een mooie hals die zachte schaduweffecten creëert in de voegen tussen de kasten. Hier zijn geen deuvels gebruikt. Wat het product rauwe kracht en blijvende schoonheid geeft.

De handgemaakte houten laden met zwaluwstaartverbindingen zijn verkrijgbaar in esdoorn, wit essen, eiken, gerookt eiken en walnoot. De ladebodems zijn bevestigd in een groef aan de zijkant van de lade. Op die manier krijgt u niet alleen mooie laden, maar ook stevige laden die generaties lang meegaan.

Materialen
Planken voor een uno form keuken
uno form gebruikt alleen hout uit duurzame bosbouw
Duurzaamheid
Planken voor een uno form keuken