Onderhoud

De zeer grote duurzaamheid van uno form meubelen is het gevolg van de hoge kwaliteit van de productieprocessen en de keuze van de materialen. Hieronder vindt u belangrijke informatie over het onderhoud van uw meubelen Met de juiste verzorging zullen alle elementen hun mooie afwerking behouden, ook na heel veel jaren van intensief dagelijks gebruik.

Bij gelakte en geverfde fronten adviseren wij de fronten regelmatig te controleren op beschadigingen aan het oppervlak. Als er tijdens het gebruik schade is ontstaan, moet het oppervlak worden verzegeld om te voorkomen dat er vocht binnendringt. Gebruik de bij het product geleverde spot paint om de schade te herstellen.

Oppervlakken van melamine

Afnemen met een mild zeepsopje of afwasmiddel. Bijzonder moeilijke vlekken kunnen voorzichtig met alcohol worden verwijderd. Melamine oppervlakken hebben geen verder onderhoud nodig. Bij vuilere oppervlakken adviseren wij uno form laminaatreiniger.

Gelakte houten oppervlakken

Fineer en massief houten fronten hebben een natuurlijke structuur en open poriën. Gebruik daarom niet te veel water bij het schoonmaken om te voorkomen dat er vocht in de oppervlakken dringt. Gebruik een licht vochtige doek en droog daarna af met een droge doek. Gebruik een zachte zeep op een vochtige katoenen doek en gebruik nooit schuurpoeder, omdat dit krassen op het oppervlak kan veroorzaken. Wrijf niet te hard over het oppervlak, want dat kan leiden tot glimmende plekken. Het is belangrijk om water dat op het gelakte hout is blijven liggen te verwijderen - wij adviseren om vuil of vocht snel met een doek weg te vegen.

Laminaatoppervlakken

Standaard laminaat is bestand tegen alle gangbare reinigingsmiddelen - behalve schuurpoeder - en heeft dus geen speciaal onderhoud nodig. Wij adviseren uno form laminaatreiniger die bij het product wordt geleverd.

Ons monochroom supermat laminaat heeft een glad, mat oppervlak waardoor krassen en vetvlekken beter zichtbaar zijn. Dit laminaat vereist iets meer onderhoud/reiniging dan standaard laminaat. Kleine krassen/slijtagesporen kunnen bijna volledig van het oppervlak worden verwijderd. Bevochtig de witte spons uit de laminaatreinigingsset met een beetje water. Wrijf met de spons lichtjes over de kras met ronddraaiende bewegingen. Door de wrijving van de spons zal de kras bijna volledig verdwijnen. Maak ten slotte het hele oppervlak schoon met laminaatreiniger en de spons.

Gebruik nooit schurende reinigingsmiddelen, staalwol of bijtende reinigingsmiddelen.

Geverfde oppervlakken

Geverfde fronten zijn glad en relatief mat. Gebruik een licht vochtige doek en droog daarna af met een droge doek. Gebruik een zachte zeep op een vochtige katoenen doek en gebruik nooit schuurpoeder, want dat kan krassen op het oppervlak veroorzaken. Wrijf niet te hard over het oppervlak, want dat kan leiden tot glimmende plekken. Het is belangrijk om water dat op geverfde oppervlakken is blijven liggen te verwijderen - wij adviseren om vuil of vocht snel met een doek weg te vegen.

Laden

De laden kunnen worden afgeveegd met een mild schoonmaakmiddel. Smeer de geleiders ongeveer eenmaal per jaar met een kleine hoeveelheid fietsolie.

Werkbladen

Raadpleeg de instructies van de fabrikant van het werkblad.

Milieu

uno form streeft ernaar de beste keukens te produceren voor de gebruikers, voor het milieu en voor toekomstige generaties. Dit was het oorspronkelijke idee in 1968 toen uno form werd opgericht. Tijdloos design en kwaliteit met een zeer lange levensduur. Dit tijdloze ontwerp is duurzaam gebleken: Veel uno form keukens van de afgelopen 50 jaar zijn nog steeds in gebruik.

uno form doet er alles aan om zijn producten zo duurzaam mogelijk te maken: Al het hout dat bij de productie wordt gebruikt, is afkomstig uit duurzame bosbouw, de productie is milieugecertificeerd volgens de 14001-norm, en al onze producten dragen het Deense binnenklimaatlabel. Bovendien zijn alle producten van uno form getest volgens EN/DS 14749 met betrekking tot veiligheidseisen en testmethoden.

Als het op een bepaald moment nodig is om een uno form keuken te vervangen dan kunnen alle materialen worden gerecycleerd.

Als u uw uno form keuken wegdoet, moeten alle metalen onderdelen worden gedemonteerd en bij het metaalafval in uw plaatselijke recyclingcentrum worden gedeponeerd. Massief houten onderdelen kunnen worden verwerkt tot nieuwe houtproducten, spaanplaat kan worden gerecycleerd als nieuwe spaanplaat en geverfde onderdelen of MDF-panelen kunnen worden verzonden voor verbranding met warmteterugwinning zonder dat u speciale maatregelen hoeft te nemen.

Raadpleeg uw lokale gemeentelijke afvalregelingen voor meer informatie.