Keuken op maat

Een keuken op maat is een tijdloos meubelstuk dat decennia lang meegaat – en generaties lang geliefd blijft – vanwege zijn expressie, vakmanschap en functionaliteit. Het is een met de hand vervaardigde keuken met een tijdloos ontwerp en compromisloze kwaliteit die is afgestemd op jouw dagelijkse leven en jouw huis.  

Keuken op maat in gerookt eiken, wit en met natuurstenen blad

Definitie

Wat is een keuken op maat?

Een keuken op maat is een keuken die design en functionaliteit combineert met kwaliteit en klassiek vakmanschap.

Sinds 1968 maakt uno form keukens op maat met het diepste respect voor design, functionaliteit en esthetiek in compromisloze materialen.

Alle keukens worden gemaakt in onze meubelmakerij in Farsø, Denemarken en elke keuken bouwen we op vanaf het begin. We beginnen met het ruwe hout en selecteren zorgvuldig alle planken, waarvan we prachtige latte in een originele Classic keuken op maat en handgemaakte houten laden in een Copenhagen keuken maken. De massief houten laden hebben zwaluwstaartverbindingen in authentieke timmermansstijl en zijn verkrijgbaar in verschillende exclusieve houtsoorten zoals esdoorn, wit essen, eiken, gerookt eiken en walnoot. 

De afgewerkte keuken is een tijdloos meubelstuk, precies op maat gemaakt voor jou en jouw huis. Een ingetogen en exclusief design, met stijlvolle lijnen en perfecte verhoudingen die generaties lang meegaan.

5 tips voor het ontwerp van je keuken op maat

Neem de architectuur als uitgangspunt
Als je wilt dat je keuken een tijdloze uitstraling heeft, neem dan de architectuur van je woning als uitgangspunt. Met het iconische Classic design, ontworpen door Arne Munch in 1968, kun je de sfeer reconstrueren van een onder architectuur gebouwd huis van bijvoorbeeld Friis & Moltke, die in de jaren zestig een milde versie van het brutalisme introduceerden met grote, robuuste bouwelementen, ruwe betonnen muren en strakke lijnen.

Het meer minimalistische ontwerp van Copenhagen is een voor de hand liggende keuze voor moderne, onder architectuur gebouwde huizen die geïnspireerd zijn op het functionalisme, en als herinterpretatie van de raamwerkkeuken is Shaker een keuken op maat in een klassiek Scandinavisch design dat past bij de oorspronkelijke architectuur van de patriciërsvilla en het herenhuis.

Functionaliteit en verfijning – bepaal je behoeften
Er is veel mogelijk als je een keuken op maat creëert, dus is het belangrijk om te bepalen wat je effectief nodig hebt voor de inrichting.

De ontwerpers van uno form hebben extra hoge laden ontwikkeld voor de keukens op maat Classic en Copenhagen. Zo hoef je je er nooit meer aan te ergeren dat lange voorwerpen niet in je laden passen. Met een binnenhoogte van 34 cm zul je geen spullen meer vinden in je keuken die niet in de laden passen. Een uniek detail in een uno form keuken op maat.

Houten keuken op maat en een uitgelezen selectie prachtige kleuren
Een expressie in hout staat centraal als je een keuken met persoonlijkheid creëert. Een uno form keuken op maat kan worden uitgevoerd in wit essen, eiken, gerookt eiken, zwart eiken, walnoot en een uitgelezen selectie prachtige kleuren. uno form heeft onlangs de keuken op maat opnieuw geïnterpreteerd in licht, Scandinavisch essenhout. Het essenhout heeft met zijn mooie en kenmerkende nerf zoveel persoonlijkheid dat het niet alleen past bij de klassieke keukens van uno form, maar deze ook vernieuwt.

Aanrechtblad voor je keuken op maat – trends en tendensen
Jarenlang was de trend in Deense keukens “less is more” – eenvoudige materialen, weinig kleuren en gladde oppervlakken. Nu zijn klanten op zoek naar meer tactiliteit, patronen en kleuren in het ontwerp, door aanrechtbladen van travertijn, marmer en kwartsiet bijvoorbeeld een exotisch kleurenspel toe te laten voegen aan een strak Scandinavisch keukendesign.

Samenwerking verzekert je van de beste oplossing voor je keuken op maat
Wij werken samen met een aantal nieuwe en klassieke Deense kwaliteitsmerken waarmee wij onze passie voor kwaliteit, vakmanschap, design en duurzaamheid delen. Zo krijg je de beste oplossing voor je keuken op maat. De armatuur in een keuken moet praktisch zijn omdat er tijdens het koken vaak veel gebeurt rondom het aanrecht. Maar dat betekent niet dat je moet inleveren op esthetiek of functionaliteit. Samen met Quooker, vola en TONI Copenhagen bieden we een reeks elegante en tijdloze oplossingen voor koud, warm en kokend water.

Inspiratie voor een keuken op maat

We hebben hieronder een aantal afbeeldingen van vakmanschap en keukens op maat uitgezocht. Bekijk nog meer foto’s in de inspiratiegalerij.

Scandinavische keuken in gerookt eiken en kwartsiet
Een moderne keuken van traditioneel design
Keukenlades in gerookt eiken in combinatie met Pietra Grey marmer
Keukeneiland in gerookt eiken met stalen tafelblad en witte hoge kastenwand met alkoof

Duurzaamheid

Kwaliteit is de beste vorm van duurzaamheid

Als het gaat om onze keukens zijn, gelijk veel andere aspecten van ons leven, duurzaamheid en respect voor de natuur een belangrijk aandachtspunt geworden. Wij willen een kwaliteitskeuken die vele jaren meegaat, en dat zie je ook terug in onze materiaalkeuze. Wij geven voorrang aan klassieke oplossingen, mooie natuurlijke materialen en warmere tinten. De witte kleur wordt vervangen door het warmere beige en grijze tinten, en in combinatie met natuurlijke materialen zoals hout, natuursteen en metalen om de mooiste keukens op maat te creëren.

 

 

Een uno form keuken op maat is overwegend van hout. Een houten keuken is niet alleen mooi, maar hout gaat ook lang mee – en het is CO2-neutraal. Wij gebruiken alleen hout uit duurzame bosbouw, waarbij niet meer hout wordt gewonnen dan het bos kan reproduceren.

Er zullen altijd kosten zijn voor het milieu als je een keuken vervangt. Maar die minimaliseer je door een kwaliteitskeuken te kopen die je niet wilt of hoeft te vervangen. Een keuken op maat is vrijwel onverwoestbaar, maar behoudt zijn vorm en patina prachtig als je er goed voor zorgt. Lees hier meer over ons standpunt over duurzaamheid.

Keuken prijs

Wat kost een keuken op maat?

Ons wordt vaak gevraagd hoeveel een keuken op maat kost. Een keuken op maat wordt gemaakt volgens de klassieke principes van vakmanschap met compromisloze kwaliteit en een tijdloos design. Daarom is een keuken op maat een betere oplossing voor de langere termijn dan een standaardkeuken, en is de prijs ook hoger. De prijs van een keuken op maat hangt nochtans volledig af van de grootte en indeling van je keuken, van je materiaalkeuze en in zeer grote mate van je keuze voor apparatuur en aanrechtblad.

Collectie

Keuken op maat – vier verschillende designs

Classic is de originele en klassieke serie van uno form, in 1968 ontworpen door Arne Munch. Een compromisloze keuken op maat – gemaakt in de werkplaats in Denemarken – met de hand, het hoofd en het hart. 

Het basisidee van Arne Munch was een kubus van 60 x 60 x 60 cm die op allerlei manieren kan gecombineerd worden. Op basis van architectonische idealen creëerde hij een keuken op maat met geometrische precisie die evenwicht en rust in het interieur creëert.

De nieuwe collecties worden gecreëerd en ontwikkeld in de oorspronkelijke geest van Arne Munch. De ontwerpfilosofie leeft voort in alles wat we creëren – elke dag opnieuw. 

In 2009 ontwikkelden we de Avantgarde collectie. In 2017 voegden we daar de Shaker collectie aan toe. En in 2019 kwam de nieuwste collectie: Copenhagen. Alle collecties zijn ontwikkeld met het diepste respect voor design, functionaliteit en esthetiek in compromisloze materialen. Bekijk alle collecties hier.