30 jaar geleden zagen Helle Skovmose Kjær en Gunnar Lisby Kjær Søgård voor het eerst, maar toen kochten ze een ander landgoed in de buurt van Lemvig. In 2019 overwoog het stel om naar de stad te verhuizen, maar hoe langer ze keken, hoe meer het Gunnar duidelijk werd dat hij niet via een ligusterhaag een woning wilde betreden. In plaats daarvan gingen Helle en Gunnar terug naar de 150 jaar oude boerderij boven op de heuvel. En deze keer kochten ze de oude boerderij. 

De oude boerderij boven op de heuvel is nu vervangen door een onder architectuur gebouwd huis, ontworpen door Jesper Hangaard van Wullum Pasgaard A/S in Holstebro. Wullum Pasgaard is een ontwerpstudio én adviserend ingenieursbureau, dus bezochten ze de locatie, maakten ze berekeningen van uitzichten en begonnen ze met schetsen. Maar wat zij presenteerden was helemaal niet wat Helle en Gunnar hadden verwacht. – Toen we de presentatie zagen, dachten we: Dat zijn wij helemaal niet! Maar een uur later – nadat ons alles in detail was uitgelegd – waren we verkocht, zegt Helle.  

Het nieuwe Søgård is grotendeels geworden zoals Wullum Pasgaard het had geschetst, gebouwd in gestort beton, donkere aardekleurige baksteen en gebrand koper. Op de begane grond zijn er slaapkamers en badkamers voor de kinderen, een grote woonkamer, toegang tot de garage en een uitgang naar de binnenplaats. Op de eerste verdieping beslaan de woonkeuken met bijbehorende bijkeuken en de tv-kamer meer dan de helft van het aantal vierkante meters. De rest van de eerste verdieping herbergt de slaapkamer van het stel, een grote kledingkast, een badkamer en de woonkamer. 

Het grote kookeiland is het natuurlijke verzamelpunt in huis
Een praktische nis voor koffie of keukenapparatuur
Keukeneiland in eiken en hoge kasten in mat zwart laminaat

De luxe keuken Copenhagen van uno form is gemaakt van eikenhout en matzwart laminaat, en heeft een zwart granieten tafelblad dat zo is behandeld dat het eruitziet als leer.

Het grote kookeiland is ontworpen met een aanrecht, een BORA inductiekookplaat met ingebouwde afzuigkap en een extra vaatwasser, want Helle en Gunnar vinden het belangrijk dat ze tijdens het koken kunnen genieten van het uitzicht op de Limfjord, Gjellerodde en Kabbel. 

Uitzicht op glooiende heuvels

Aan de andere kant van de eerste verdieping bevindt zich de grote badkamer met uitzicht op de glooiende heuvels. De badkamer is net als de keuken uitgerust met eikenhouten kasten uit de Copenhagen-collectie en een tafelblad in Corian. De vola-kranen in geborsteld koper maken het exclusieve design compleet. 

Vanuit hun bad kunnen Helle en Gunnar genieten van het prachtige en karakteristieke landschap van moreneheuvels die in de ijstijd zijn ontstaan. De badkamer heeft ook een grote douche en een nis voor het toilet. 

Badkamer in eikenhout met ligbad en Vola kranen in geborsteld koper
Copenhagen in eikenhout in de badkamer
De grijze tegels in de badkamer vormen een warm contrast met de eikenhouten kasten van Copenhagen

Foto’s door Andreas Mikkel Hansen en uno form. 

De woning werd vermeld in BO BEDRE nr. 11, 2022 en Scandinavian Living. 

Meer informatieHier wonen

Helle Skovmose Kjær en Gunnar Lisby Kjær

Waar

Gjellerodde, Denemarken