Al 20 jaar lang woont Allan Sand in Sjanghai. Sinds 2005 leidt hij in China het bedrijf Sand Future, een van de grootste fabrikanten ter wereld van hogedrukreinigers, waar 250 mensen werken.

Allan is echter geboren in Hadsund en bracht als jongen veel zomervakanties door in Øster Hurup. Hij heeft er altijd van gedroomd om terug te keren en hier een huis te bouwen. Toen hij een oud vakantiehuis op een stuk grond aan het water te koop zag staan, twijfelde hij er niet aan om zijn droom van een Deense basis te realiseren.

Schets op bakpapier

De architect schetste het vakantiehuis van 400 m2 eerst op een stuk bakpapier: een grote leefruimte over de volle breedte van het huis met uitzicht op het Kattegat, drie suites en een grote mancave.

Allan heeft zelf meegeholpen het huis te bouwen als hij thuis was. De rest van de tijd nam hij vanuit Sjanghai via Facetime deel aan de bouwvergaderingen. Hij had een sterk seniorteam dat bestond uit zijn vader, architect Leif Høgh en plaatselijke ambachtslieden.

Doordacht in elk detail

Over elk detail in het vakantiehuis is nagedacht: de strandkleuren van de 100% handgemaakte Kolumba-baksteen van Petersen Tegl, de witte cementvoegen met strandzand om het huis natuurlijk te laten opgaan in de omgeving, het Deense eikenhout,

de Chinese bamboe en de natuursteen die voor het unieke bad en de tafelbladen gebruikt zijn, zowel binnen als in de buitenkeuken. Het consequente gebruik van enkele samenhangende materialen maakt op subtiel elegante wijze het huis tot een geheel.

Eikenhouten keuken op maat

Eikenhout is een terugkerend thema in de Copenhagen keuken op maat van uno form, in combinatie met hoge kasten in matzwart laminaat en tafelbladen in Belvedere-graniet. Het gouden spel van het donkere Belvedere-graniet past goed bij eikenhout, bamboe en de natuurlijke tinten van de handgemaakte bakstenen.

De keuken is ontworpen in samenwerking met Anja Hagstrup, uno form Aalborg, en heeft een strakke en moderne uitstraling die perfect bij het huis past.

-Mary kookt graag, dus we brengen veel tijd door in de keuken als we hier zijn. Als we op reis zijn, gaan we vaak uit eten, maar als we in Denemarken zijn, koken we graag thuis in de keuken, zegt Allan.

Geïnspireerd op luxehotels in het oosten

De inrichting heeft over het algemeen een internationale uitstraling en de inspiratie komt zowel van luxehotels in het oosten als van Instagram.

Alle slaapkamers hebben bijvoorbeeld een prachtige wand met bamboepanelen in vele tinten en geïntegreerde verlichting, en er zijn onzichtbare opladers voor mobiele telefoons ingebouwd in de nachtkastjes in alle drie de suites, die een eigen kledingkast en badkamer hebben.

De badkamers op de begane grond hebben dakramen over de hele breedte van de douchebak, waardoor het lijkt alsof je baadt onder een waterval in het oosten. De badkuip in de badkamer van Allan en Mary is heel speciaal: uitgehouwen uit een massief blok natuursteen. Dezelfde steen is gebruikt voor alle muren, waar ze zo zijn gemonteerd dat de nerf door de hele kamer loopt, op de vloer en op de tafelbladen.

Privésportbar

In de kelder heeft Allan zijn privésportbar ingericht met een biljart, een groot scherm en darts. Voor Allan is elk detail belangrijk. Daarom is er een donkere houtsoort in de eikenhouten vloer gefreesd om de Oche aan te geven – precies 237 centimeter van het dartbord.

De wijncollectie en gashaard bevinden zich in de muur tussen de sportbar en de garage, waar plaats is voor vier auto's, mountainbikes en surfplanken.

Vanuit alle hoeken van de wereld komt de familie zo vaak mogelijk samen in het vakantiehuis.

Doorgaans zijn ze over de hele wereld verspreid: Mary en Allan in Sjanghai, Allans zoon in Miami en Allans dochter in Londen.

Meer informatieHier leeft

Allan en Mary Sand

Waar?

Øster Hurup, Denemarken