Toen Elin klein was, verhuisde het gezin van Kopenhagen naar een rustige woonwijk met prachtige oude villa's ten noorden van Kopenhagen. Hier leven ze dicht bij de natuur, dicht bij de school van de kinderen, en tegelijkertijd kunnen de ouders snel naar hun afspraken en banen in Kopenhagen – hetzij met de trein of met de fiets.

Het was dan ook van groot belang om een huis in de omgeving te vinden toen het gezin het oude huis ontgroeide. Het is altijd Julies droom geweest om in een klassieke metselaarsvilla te wonen met originele details zoals een erker en stucwerk, dus toen de prachtige metselaarsvilla uit 1930 te koop werd gezet, sloegen Julie en Peter meteen toe.

Ruimte voor familieplezier in een oude metselaarsvilla

De vorige eigenaren hadden de hele eerste verdieping en kelder al gerenoveerd toen het gezin in januari 2022 introk. Ook hadden ze drie badkamers onder handen genomen, wat onder andere heeft geleid tot een prachtig vrijstaand bad en messing VOLA-kranen die perfect bij het huis passen.

Julie en Peter konden zich daarom concentreren op het omtoveren van de kleine kamers op de begane grond tot een functioneel en modern huis met ruimte voor familieplezier, kinderverjaardagen en kerstavonden met meer dan 20 gasten rond de eettafel.

Het leven in het droomhuis begon dan ook met een flinke verbouwing, waarbij twee draagmuren werden vervangen door ijzeren balken, twee verschillende vloeren werden vervangen door een nieuwe mooie visgraatvloer in eikenhout, al het stucwerk werd gerestaureerd en de oude keuken werd vervangen door een kiezelgrijze Shaker-keuken die past bij de oude metselaarsvilla. 

“De oude keuken was erg klein en we wilden de kamers groter maken, de begane grond tot een harmonieus geheel omvormen en het decor optimaliseren voor een moderne levensstijl, met een keuken in het midden van het huis”, zegt Julie.

De keuken is dé ontmoetingsplek

 “Ik ben zo blij dat we de halve muur hebben verwijderd, de draagbalk hebben verhoogd en een grote, open keuken/eetkamer hebben.

De keuken is niet alleen een plek om te koken. Het is een plek waar we zowel ‘s ochtends als ‘s avonds bij elkaar komen,

waar we in het weekend broodjes bakken, een plek waar de kinderen spelen en dansen, een plek waar we gasten drankjes inschenken en nog veel meer. Je herkent het vast wel: de keuken is dé ontmoetingsplek”, zegt Julie.

Meer informatieHier leeft

Julie en Peter. Julie werkt als communicatiemanager bij een internationaal techbedrijf waarvan het Deense kantoor zich midden in Kopenhagen bevindt, maar ze is momenteel met zwangerschapsverlof vanwege de kleine Vilhelm.

Waar

Ten noorden van Kopenhagen

Volg mee op Instagram

Bekijk meer van het prachtige huis en volg Julies passie voor woninginrichting, interieurontwerp en Scandinavisch design op @villa.t12.

Fotograaf

Andreas Mikkel Hansen