Het huis was in zeer slechte staat en verdeeld in twee appartementen, en er was daarom een grote renovatie nodig om een statig huis te creëren met een moderne uitstraling, zonder daarbij de charme en de oude details te verliezen. De keuken op de eerste verdieping werd verwijderd en omgevormd tot een grotere badkamer, een gangetje uit de jaren ‘80 tussen het kantoor en de slaapkamer werd vervangen door een Franse dubbele deur, en gelijkvloers werden vier kleine kamers – een toilet, een kleine keuken en twee kleine kamers – samengevoegd tot een grote en gezellige keuken/eetruimte.

De favoriete kamer van het gezin

De keuken/eetruimte is de kamer waar Kinne het meest van houdt. “Het is functioneel, mooi, en het is de ontmoetingsplaats van het hele gezin. Vele uren worden hier besteed aan tekenen, schilderen, eten, gezelligheid en samen babbelen.” Kinne en Jonas kozen voor een uno form Shaker-keuken in de kleur Stone Grey met messing details en een marmeren aanrechtblad, passend bij het interieur en de stijl van het huis.

Kinnes vader had het idee om messing op de plint onder de keukenkastjes te zetten. Het past prachtig bij de koperen handgrepen en zorgt voor elegantie en warmte in de kamer.

Kinnes vader maakte de eettafel van eikenhout afkomstig van bomen die hij kapte in de buurt van het zomerhuis van de familie. Naast de eettafel staat een metalen vitrinekast gevuld met onder meer mooie oude kristallen glazen die Kinne van zijn grootmoeder erfde.

“Door te werken met contrasten zoals industrieel metaal tegenover fijne kristallen glazen, en klassiek Deens design dat lang meegaat te combineren met mooie vintage voorwerpen en kleuren in verschillende zachte tinten zoals beige, grijs, lichtgeel, bruin en roze, krijgt het huis persoonlijkheid”, zegt Kinne. 

Dit mag volgens Kinne niet ontbreken in de keuken...

Kinne is vooral blij met de statige uitstraling van de keuken en de fraaie verbinding tussen de keuken/eetruimte en de woonkamer. En het kookeiland is ideaal om gasten te ontvangen. 

Kinne kan niet zonder haar Quooker en het aanrechtblad, waardoor het hele gezin mee kan koken. “En met twee kleine kinderen is het een extra voordeel dat de keuken praktisch en gemakkelijk te kuisen is”, zegt Kinne.  

Zachte tonen

In de trapzaal was het een hele klus om het versleten linoleum weg te halen zodat de originele vloer zichtbaar werd. Kinne heeft het onderste deel van de muur roze geschilderd, en het roze paneel heeft een verrassende uitstraling en vormt een mooi contrast met de andere kamers, die voornamelijk ingetogen kleuren hebben gekregen.

Het laatste grote project van het paar was het uitgraven van de kelder om de extra vierkante meters te gebruiken voor een mooie wasruimte en een nieuwe badkamer op de tweede verdieping.

Meer informatieHier wonen

Kinne Andersen, Senior Specialist bij Nykredit, Jonas Kofoed Larsen, Investment Manager AIP, dochter Filippa en zoon Carlo.

Waar

Herenhuis uit 1893 in de Componistenwijk in Østerbro. Ouder corporatiehuis, dat volledig is gerenoveerd. Het huis is 136 m2 en heeft 48 m2 kelderruimte.

Blijf op de hoogte

@kinneandersen