Op een dag ging het gezin wandelen in de omgeving om de mogelijkheden te bekijken. Ze waren op zoek naar een groot huis op een groot landgoed en kozen enkele huizen uit waar ze een folder in de brievenbus deden om hun belangstelling kenbaar te maken. Ze liepen voorbij de gele metselaarsvilla uit 1933, omdat zowel het huis als het landgoed te klein leken.

Niet lang nadien kregen ze een telefoontje van een oudere dame die al 25 jaar in de gele metselaarsvilla woonde. Nadat haar man was overleden, wilde ze haar verkopen om op zoek te gaan naar iets kleiners. Van de buurvrouw had ze gehoord dat Christina en haar familie op zoek waren naar een huis in de buurt – en ze kon niet begrijpen waarom ze geen folder hadden achtergelaten in de gele metselaarsvilla.

Christina en Mads werden uitgenodigd voor een bezoek en konden meteen zien dat het huis charme en potentie had, ook al was er jarenlang niets aan gedaan. Na vier bezoeken aan de oudere dame kochten ze het monumentale huis met de prachtige oude tuin. 

We zijn zo blij dat we de keuken hebben verplaatst naar de voormalige eetkamer. Van daaruit is er het mooiste uitzicht op de tuin en de oude appelbomen.
Christina Wulff Nielsen

Een volledige renovatie met respect voor de originele details

Het was de eerste keer dat Christina en Mads aan zo'n omvangrijk project begonnen, dus gingen ze in zee met een architect die kon helpen een functionele omgeving voor het gezin te creëren - met behoud van de charme, esthetiek en originele details.

Tijdens de uitgebreide opknapbeurt werden alle binnenmuren verwijderd en werd een compleet nieuwe kamerindeling gemaakt.

De architect raadde onder meer aan de keuken te verplaatsen naar de plek van de oude eetkamer om de beste lichtinval en uitzicht op de tuin met de oude appelbomen te krijgen.  

De statige details van het huis zoals hoge panelen en deurportalen vereisten een keuken die bij de stijl paste, en Christina viel meteen voor de Shaker-keuken van uno form in prachtig kiezelgrijs met messing details. De Shaker-collectie vertegenwoordigt alles waar Scandinavisch design bekend om staat: tijdloze kwaliteit, vakmanschap, eenvoud en esthetiek.

Christina heeft altijd al een groot kookeiland willen hebben, en het is de natuurlijke ontmoetingsplaats geworden - ook wanneer er gasten over de vloer zijn. Daarom was het belangrijk om een wijnkast te verwerken in het kookeiland en te beschikken over een BORA-kookplaat met geïntegreerde afzuigkap, zodat die afzuigkap niet in de weg zit van het uitzicht en het gesprek.

De witte keramische gootsteen bevat een duidelijke verwijzing naar de tijd waarin het huis werd gebouwd. Anderzijds weerspiegelt de Quooker-kraan met bruisend water de moderne functionaliteit waarover in elk aspect van de totale renovatie is nagedacht.

De statige details van het huis vroegen om een ​​keuken die bij de stijl paste

Het kleine huis werd groter

Met het vervangen van de ramen en het dak werd het huis uitgebreid van 137 naar 195 m2 waarbij de charmante woonkamer in verbinding staat met de keuken/eetruimte.

Met een open haard en een panoramisch uitzicht op de tuin zijn de woonkamer en de keuke/eetruimte de favoriete plekjes in huis geworden.

Meer informatieHier leeft

Christina en Mads

Waar

Gentofte, Denemarken