Tuborg Strandeng, Kysthus I en II

Hellerup
Op het uiterste puntje van de Øresund, in een heuvelachtig en wild weidelandschap waar helmgras, duindoorn en meidoorn in het wild groeien, liggen Kysthus I en II. Een spectaculair bouwwerk van wereldklasse.
Geleverd

Keuken, badkamer en garderobe

Nummer

40

Kysthus I en II zijn ontworpen door de internationaal gerenommeerde architecten Lundgaard & Tranberg Arkitekter, die ook verantwoordelijk zijn voor Tietgenkollegiet, Skuespilhuset, Havneholmen en Axel Towers.

Lundgaard & Tranberg staat bekend om het creëren van architectuur met veel respect voor het omringende landschap.

“Vanaf het begin was het de visie om de architectuur en de ongerepte natuurlijke omgeving in elkaar op te laten gaan. De natuur moest zoveel mogelijk ruimte krijgen en de mensen moesten de elementen sterker ervaren”, zegt architect Lene Tranberg.

“De gebouwen zijn bekleed met zandkleurige stenen die zorgvuldig zijn geselecteerd voor Tuborg Strandeng”, zegt Lene Tranberg. “De stenen worden met de hand ‘gewreven’, d.w.z. met de hand gevormd, zodat ze nooit helemaal glad zijn, maar tactiel en met meer leven. Voor de horizontale gevelbanden zijn enkele grotere bakstenen gebruikt. De subtiele verscheidenheid aan afmetingen maakt de gebouwen spannender en levendiger.

De trappen in de trappenhuizen zijn ook gefabriceerd van een speciaal voor dit gebouw ontwikkeld zandkleurig terrazzo als extra verwijzing naar het landschap en de zandbodem onder de zeespiegel”, zegt Lene Tranberg.

Designlijnen

Samen met aannemer NCC heeft Lundgaard &Tranberg vier verschillende lijnen voor interieurdesign gecreëerd die in harmonie zijn met de architectuur en het landschap: Classic House, Nordic House, Beach House en Studio House.

40 van de 50 appartementen zijn ingericht als Classic House met een tijdloze en klassieke ambachtelijke Avantgarde keuken van uno form. De steengrijze afwerkingen, de gevingerlaste laden van licht Scandinavisch hout en de natuurstenen aanrechtbladen laten de natuur volledig toe in de exclusieve woningen, die zowel door water als wilde natuur worden omgeven.  

De keuken is een verfijnd staaltje design, de kleuren en materialen zijn volledig afgestemd op het landschap en aan ieder detail is gedacht. In de keukens zijn bijvoorbeeld geen ventilatieroosters zichtbaar en het uiterst zorgvuldige vakmanschap druipt als het ware van het werk af.