Papirøen

Kopenhagen
De visie wordt langzaam maar zeker duidelijker en je begint de karakteristieke vorm te voelen van de gebouwen die samen de nieuwe stadswijk zullen vormen op het kunstmatige eiland Christiansholm in het hart van Kopenhagen – waarschijnlijk beter bekend als PAPIRØEN. Voor dit unieke project heeft NCC, in samenwerking met het bekroonde architectenbureau Cobe, uno form gekozen als leverancier van keukens op maat, badkamers en garderobes voor de 151 nieuwe koopwoningen.
Geleverd

Keuken, badkamer en garderobe

Nummer

151

Christiansholm is het laatste kadegebied dat in de binnenhaven van Kopenhagen wordt ontwikkeld. Het oude papiereiland wordt nieuw leven ingeblazen met een uniek project dat het hele eiland voorziet van appartementen, sociale woningen, een watercultuurhuis van de wereldberoemde Japanse architect Kengo Kuma, een internationaal hotel en markthallen voor winkels, cafés, restaurants en cultureel leven.

De architectuur door het architectenbureau Cobe bestaat uit een groep gebouwen van verschillende hoogten en niveaus, met een uniforme architectonische expressie met schuine gevels in beton en baksteen, die de voormalige industriële uitstraling van het eiland en de oude pakhuizen van Christianshavn weerspiegelen.

"Wij bouwen in het centrum van Kopenhagen op het laatste deel van het binnenhavenfront, dat nog niet is ontwikkeld. Daarom behandelen we deze opdracht met respect en nederigheid", zegt Klaus Kastbjerg van het bedrijf achter PAPIRØEN. De gebouwen leunen aan tegen de unieke historische wijk Christianshavn en zijn geïnspireerd op de oude bakstenen pakhuizen en de voormalige industriële hallen op het eiland. Daarom speelt de keuze voor hoogwaardige materialen een belangrijke rol – van unieke, met houtskool gebrande bakstenen op de gevel tot eikenhouten planken en exclusieve uno form keukens op maat in de woningen.

Papirøen
Papirøen
Papirøen

Het ontwerpprogramma weerspiegelt een ambitieuze visie

De kopers konden kiezen uit vier designlijnen, speciaal ontworpen voor de unieke appartementen op PAPIRØEN. De designlijnen zijn ontwikkeld door de ontwerpers achter PAPIRØEN, in nauwe samenwerking met uno form.

De designlijn PAPIRØ is geïnspireerd op papierwitte oppervlakken en licht berkenhout met een verwijzing naar de 300 jaar dat het gebied een gesloten gebied was met papiermagazijnen voor de productie van kranten. HAVN is met zijn subtiele kleurnuances geïnspireerd op de nabijheid van de haven en de lucht. De zorgvuldige ontwerpkeuzes hebben ruimte gegeven aan het eenvoudige, maritieme idioom. KLASSISK is geïnspireerd op de liefde voor klassiek Deens design en eikenhout, een houtsoort waar de oudste delen van Kopenhagen nog steeds op rusten met hun paalfundering. COPENHAGEN is geïnspireerd op het idee om een stedelijke oase te creëren in het hart van Kopenhagen.

Het resultaat van de samenwerking bij de vier designlijnen zijn exclusieve keukens op maat die zijn ontstaan vanuit de visie om architectuur van internationale klasse te creëren. Als extra detail dat de compromisloze aanpak weerspiegelt, hebben alle keukenladen het stempel Christiansholm gekregen

De eerste woningen zullen naar verwachting in de tweede helft van 2023 worden opgeleverd.