Nicolinehus

Aarhus Ø
Met zijn unieke ligging – de jachthaven aan de ene kant en Havnebadet aan de andere kant – en zijn unieke interieur met de markthal en eetgelegenheden, wordt het Nicolinehus het middelpunt voor heel Aarhus Oost.
Geleverd

Keuken

Nummer

150

Gepassioneerd om een huis te creëren dat bruist van leven en diversiteit, heeft Bricks A/S samen met Aart Architects aantrekkelijke particuliere woningen en bedrijven gecombineerd. Samen met de markthal, kleine speciaalzaken, cafés, een skybar en restaurants ontstaat zo een omgeving waar het Nicolinehus zowel overdag als ’s avonds bruist.

De architectuur is geïnspireerd op de oude strakke pleinen van de binnenstad met zijn karakteristieke en robuuste rode bakstenen en wordt gevormd door het uitzicht over het groene Riis Skov, het nieuwe havenbad, de oude jachthaven en de historische binnenstad. Een uitstraling die rauw en robuust is, elegant en eenvoudig. Met aandacht voor een zeer speciale textuur in elk detail.

Wij hebben al in een heel vroege fase gespard met het team van uno form, met Mads Haase aan het hoofd, vertelt Peter Kallehave, technisch manager bij Bricks A/S. Uno form is niet alleen leverancier van unieke keukens aan klanten met hoge eisen, maar ook een competente sparringpartner tijdens de ontwikkeling voor de projectbeoordeling en het projectontwerp, zegt Peter Kallehave.

Nicolinehus
Daktuin bij Nicolinehus
Nicolinehus

150 individuele keukens

De appartementen en herenhuizen in Nicolinehus zijn tussen de 45 en 300 vierkante meter groot en zijn allemaal van compromisloze kwaliteit tot in het kleinste detail. Dat geldt ook voor de keuze van keukens en badkamers, waar de bewoners hun eigen stempel hebben kunnen drukken op het design en de materialen. Uno form heeft 150 zeer verschillende keukens geproduceerd en geleverd, van de klassieke designcollectie tot de nieuwe Copenhagen-collectie – in compromisloze materialen zoals eikenhout en gerookt eikenhout met tafelbladen van kwartsiet, Corian en marmer.

De samenwerking met Mads Haase was uniek, zegt Anette Valsted, voormalig hoofd administratie bij Bricks A/S. We hebben heel goed kunnen sparren met Mads en hij ging altijd een stap verder om de klus te klaren. En het is geruststellend dat Mads veel ter plaatse is en voortdurend toeziet op de kwaliteit van het project, besluit Anette Valsted.