Lichtere tijden

Wit essenhout - een zijdezachte look waarmee de klassieke designkeukens van uno form zijn vernieuwd

Met de lancering van Wit essenhout krijgt uno form een nieuwe en heldere uitstraling in hun universum. Essenhout heeft lang in de schaduw van andere houtsoorten gestaan, maar het is nu tijd om het prachtige materiaal te herontdekken.

“Essenhout heeft zoveel te bieden dat het tijd is om het opnieuw uit te brengen. Het heeft waanzinnig mooie adertekeningen en kan voor een wat wilde uitstraling zorgen met markante elementen, die je niet op dezelfde manier ziet bij bijvoorbeeld eiken- of notenhout”, legt Peter Bisgaard uit, die bij uno form verantwoordelijk is voor productontwikkeling.

Volgens Peter Bisgaard vormt de uitstraling van het hout de kern van het creëren van een keuken die design en functie combineert met kwaliteit en vakmanschap. De keuken krijgt persoonlijkheid dankzij de houtsoort waarvan hij is gemaakt. En juist essenhout heeft zoveel persoonlijkheid dat het niet alleen aansluit bij uno forms klassieke keukens, maar ook een vernieuwend element toevoegt.

“De uitdaging is om het hout zo mooi te houden als het eruit ziet toen het net was gekapt. Je wilt dat uiterlijk en karakter voor altijd behouden. Maar de natuur gaat meestal zijn eigen weg en hout ontwikkelt zich voortdurend - zelfs als het deel uitmaakt van een afgewerkt meubelstuk”, zegt Peter Bisgaard. 

Om de natuurlijke ontwikkeling te vertragen, heeft uno form geëxperimenteerd met oppervlakken. Het doel is geweest om de natuurlijke schoonheid van het hout te behouden, terwijl tegelijkertijd de afgewerkte keuken nog vele jaren kan worden gebruikt. 

“We zijn uitgekomen op een oppervlaktebehandeling met wit pigment, die een gedurfde en bijna maagdelijke tactiliteit creëert. Het geeft een zijdezachte uitstraling aan onze Classic-keukens, en bij Copenhagen ontstaan ook een aantal mooie contrasten in de vingerlasverbindingen, omdat het hout aan het einde een donkerdere toon heeft”, zegt Peter Bisgaard.

Wit essenhout

Wit essenhout kan worden geselecteerd voor de uno form-collecties Classic, Copenhagen en Avantgarde - alleen of in combinatie met geverfde oppervlakken of de supermatte Fenix-laminaten. 

In deze opstelling vormen de Classic en Avantgarde in Wit essenhout een fraaie combinatie met het bordeauxrode linoleum en stenen tafelblad in het prachtige groenachtige Kwartsiet “J‘adore”.