Deens top keukendesign komt naar België

Scandinavisch design is niet meer weg te denken in ons interieur. We houden van de minimalistische en steeds praktische ontwerpen in lichte en pure kleuren. Het geeft ons een gevoel van rust, ook wel feng shui genoemd, maar dan Scandinavisch! Belgen houden ervan en daarom komt uno form naar Oost-Vlaanderen (Nazareth) met Deens top keukendesign. Het merk gooit al meer dan 50 jaar hoge ogen in Denemarken met unieke, handgemaakte keukens in de mooiste materialen.

Stephan Nimmegeers (54) en Wim De Block (40) slaan de handen in elkaar en lanceren samen de keukendesigns van uno form in Nazareth.

De timing is perfect. uno form wilde graag in België starten en is opgetogen over het enthousiasme van zakenpartners en vrienden Stephan en Wim. 

"Voor mij was de kennismaking met uno form liefde op het eerste gezicht. Ik zag de keukens voor het eerst in een showroom in Oslo en was op slag verliefd op het unieke design, de perfecte afwerking en de kwaliteitsvolle materialen. Ik zocht meteen contact met het hoofdkantoor in Kopenhagen bij mijn terugkomst. Een jaar later gaat mijn droom al in vervulling en kan ik samen met Wim uno form op de Belgische markt introduceren."
Stephan Nimmegeers
Zaakvoerder showroom uno form

Van de kelder naar de keuken

In 1968 vond Arne Munch (1925 – 2010), oprichter van uno form, dat het tijd werd om Deens design zoals we dat uit de mid-century kennen (denk aan: Carl Hansen & Søn, Arne Jacobsen, Hans J. Wegner of Finn Juhl) door te trekken naar de keuken. De keukens uit die tijd werden als één pakket bij een woning verkocht. Er was weinig bewegingsvrijheid en vooral geen originaliteit. Vanuit zijn kelder in Lyngby, Denemarken ontwierp Arne Munch zijn allereerste keuken, the Classic kitchen.

Eén vorm - uno form

De ‘Classic’ heeft een strakke uitstraling met kubische elementen en een hoge plint waardoor de ruimte volledig benut kan worden – van vloer tot werkblad. Arne Munch ontwierp een kubus van 60 x 60 x 60 cm die op talloze manieren te combineren is en daardoor een schat aan nieuwe mogelijkheden opent. Zowel esthetisch als functioneel.

De visie van Arne Munch

Omringd door mooie, originele designmeubelen vond Arne Munch het vanzelfsprekend om ook esthetisch meubeldesign te integreren in de keukenproductie. Zo bracht een Italiaanse sofatafel in Arne Munchs woonkamer hem op het idee van de karakteristieke lamellenfronten van uno form, die op hun beurt keukengrepen overbodig maakten - een van zijn vele revolutionaire doorbraken.

Een uitgekiende ontwerpfilosofie

Het gaat niet over mainstream minimalisme maar om het creëren van iconische, tijdloze keukens. De ontwerpfilosofie van uno form is discreet maar tegelijkertijd energiek en gebaseerd op exquis vakmanschap en tijdloos design. Het absolute minimum aan designelementen en functionele details komen prachtig tot hun recht tegen een eenvoudige en verfijnde achtergrond. uno form werkt met massief houten laden in eik, gerookte eik, es of notenhout. Kwalitatief hoogstaand materiaal dat het designteam op sublieme wijze in verschillende ladenconfiguraties en -formaten combineert.  Al het materiaal wordt tot in het kleinste detail met de hand, oog en het hart gecontroleerd vanuit hun werkplek in Farsø, Denemarken en voldoet aan strenge kwaliteitseisen. 

“Ik ben bijzonder fier dat we onze allereerste buitenlandse showroom openen in Gent. Een stad die bekend staat voor haar eigenzinnige creativiteit en die net als onze keukens, menig hart sneller doet slaan. Voor uno form betekent deze opening een belangrijke stap in de verdere expansie van het merk buiten Scandinavië. Gent is onze eerste showroom in België maar we bekijken op dit moment ook mogelijkheden in Brussel en Antwerpen.”
Peter Bisgaard
Verkoop directeur