Conny had altijd al een passie voor kunst. Als kind tekende en schilderde ze al, maar ze ging haar droom om kunst te maken niet achterna. In plaats daarvan ging ze werken in de financiële sector, kreeg ze kinderen en had zo nooit tijd om haar artistieke kant te ontwikkelen. Elf jaar geleden, toen de kinderen het huis uit waren, is ze pas weer gaan schilderen. Ze ging twee jaar lang naar de kunstacademie in Deinze, leerde modeltekenen bij Latem Creftief, maar is grotendeels autodidact als kunstenares.

“Toen ik begon met schilderen, zat er veel humor en surrealisme in mijn werk. Nu zijn mijn schilderijen serieuzer geworden en stemmen ze tot nadenken. Ik wil geen nietszeggende kunst maken. Ik wil met mijn kunst de aandacht richten op taboeonderwerpen zoals kindermisbruik, verborgen seksueel misbruik in religieuze kringen, #MeToo, transgenders enz.”, zegt Conny Roels, die haar werken sinds 2013 exposeert en klanten over de hele wereld heeft.     

Een ander leven

In 2019 veranderde Conny’s leven drastisch toen haar man Bart plotseling en onverwacht overleed. Ze besloot het huis dat ze deelden te verhuren en een nieuw huis voor zichzelf te bouwen in Oudenaarde. Eén ding stond vooral hoog op haar verlanglijstje voor het nieuwe huis: Conny wilde zowel haar atelier als haar privéwoning in het huis hebben.

Tijdens de bouw ontmoette Conny de Deen Henrik Lessél, die tijdelijk in België woonde voor zijn job als CEO voor Belux bij Hedin Automotive. Conny en Henrik delen een passie voor design en kwaliteit.

Conny had altijd al een voorliefde voor Italiaans design van bijvoorbeeld Cassina, Poltrona Frau en Porada, maar zonder het te beseffen kende ze ook veel Deense designklassiekers, die natuurlijk deel uitmaken van Henriks designwereld. 

Samen vonden ze het leuk om de leveranciers te vinden die het visgraatparket konden en wilden leveren voor een huis met vloerverwarming, de juiste deuren en een Scandinavische timmerkeuken met massief eiken laden. Henrik kende uno form al uit Denemarken. Daarom bezochten hij en Conny al vroeg tijdens de bouw de showroom van uno form in Gent.

Daar werden ze ontvangen door Stephan Nimmegeers, die het kookeiland in eiken en staal ontwierp met de witte hoge kastenwand als neutrale achtergrond.

“Wat we het schoonst vinden aan de keuken – naast het design natuurlijk – zijn de natuurlijke materialen en de laden met zwaluwstaartverbindingen. De keuken heeft een warmte en een uitstraling waar we allebei erg van houden. De keuken is niet alleen heel praktisch, maar ook gemakkelijk proper te houden, ook al gebruik ik hem veel”, zegt Conny.

“De samenwerking met Stephan en Wim, die onze keuken in elkaar hebben gezet, had niet beter gekund", zegt Conny. 

We zijn zo dankbaar voor hun geduld bij een bouwproject dat maar duurde, dat we er ook maar voor hebben gekozen om onze badkamermeubelen bij uno form te bestellen”, glimlacht Conny. 

Internationale stijl met Belgische en Deense designklassiekers en Italiaanse kunst

Voordat Conny in het voorjaar van 2021 de bouwvergunning kreeg, wist ze al precies hoe het huis er aan de buitenkant uit moest zien. Het interieur is nochtans heel anders geworden. Niet alleen omdat Conny voor de ontwikkeling altijd naar het allerbeste streeft, maar ook omdat Henrik haar al kennis had laten maken met Deens design.

Het resultaat is een prachtig huis in internationale stijl met Belgisch en Scandinavisch meubeldesign van Børge Mogensen, Mogens Koch, Arne Jacobsen en Bruno Mathsson, aangevuld met klassieke Deense lampen en Royal Copenhagen-servies in de Deense timmerkeuken van uno form.

Dat er twee mensen met passie in het huis wonen, valt niet te ontkennen. Het hele huis is ingericht met uitgekozen kunstwerken –

niet alleen eigen werken van Conny, maar ook werken van Belgische en Italiaanse kunstenaars, zoals de autoverzameling van Henrik ook echte kunstwerken bevat.

Meer informatieWie?

Kunstenares Conny Roels en Henrik Lessél

Waar?

Oudenaarde, België