De oorspronkelijke keuken van het huis was klein en donker en bevond zich afgezonderd van de drie woonkamers en suite met uitzicht op de Sont-rivier. De muur naar de eetkamer werd daarom afgebroken om plaats te maken voor het grote kookeiland, zo wordt met de weelderige uitbouw en marmeren schouw een sterk statement gemaakt in het midden van de kamer.

Een Shaker keuken in een klassieke setting. Het herenhuis is gebouwd in 1906.
Hal in herenhuis met witte Shaker-kasten
De Shaker-collectie vertegenwoordigt alles waar Scandinavië bekend om staat: tijdloze kwaliteit, vakmanschap, eenvoud, duurzaamheid en esthetiek.

Geïnspireerd door de ligging aan de Sont

De kleur- en materiaalkeuze werd bepaald door de ligging van het huis aan de Sont-rivier en is geïnspireerd door zand, het strand en de zee. Het grijze kookeiland heeft een aanrechtblad in wit, mat afgewerkt kwartsiet met groenachtige tinten en een met de hand gesmede gootsteen in massief messing die na verloop van tijd prachtig patineert.

Kwartsiet is een natuursteen waarvan de nerfstructuur vergelijkbaar is met marmer, maar dan met de kracht van graniet. Daarom is het bestand tegen krassen en zuren van bijvoorbeeld citroenen en azijn.

Op het kookeiland is de kookplaat met de Gaggenau 400-serie op maat gemaakt voor de beste culinaire ervaring. De Flex-inductiekookplaat, gaskookplaatjes, Teppan Yaki en afzuiging zijn te bedienen met de verlichte roestvrijstalen bedieningsknoppen die fraai zijn omlijst op het verticale gedeelte van het kwartsieten aanrechtblad.

De handgemaakte lades zijn gemaakt van massief eikenhout met zwaluwstaartverbindingen en het assortiment exclusieve accessoires van uno form maakt het functionele karakter compleet.

Een kiezelgrijze luxe keuken in een herenhuis ten noorden van Kopenhagen

De hal, badkamers en kasten zijn ingericht in dezelfde Scandinavische stijl, zodat een architectonisch geheel ontstaat in de villa. De eenvoud van het ontwerp maakt het tijdloos, waardoor het prachtig past in zowel een statig appartement, patriciërsvilla als een nieuwbouwwoning. 

De Shaker-collectie van uno form vertegenwoordigt alles waar Scandinavisch design bekend om staat: tijdloze kwaliteit, ambachtelijk maatwerk, eenvoud en esthetiek.

Witte badkamer met handgemaakte Made a Mano tegels
TONI Copenhagen Christiansborg
Witte badkamer met Carrara-marmer en messing armaturen van TONI Copenhagen

Meer informatieWaar?

Villa ten noorden van Kopenhagen