Julie Gerdes woont met haar gezin in een fraaie oude woning uit 1885 in Charlottenlund. Toen het gezin het 138 jaar oude huis met drie verdiepingen overnam, was het 38 jaar geleden dat het voor het laatst was gerenoveerd. Er was dus een complete renovatie nodig om er een modern huis van te maken voor een gezin van vijf personen.

“We hadden al eerder samengewerkt met Usman Akhtar aan de inrichting van ons vakantiehuis, dus we waren bekend met de kwaliteit van uno form en wisten dat Usman oog heeft voor wat technisch haalbaar is, wat functioneel is en hoe het tegelijkertijd mooi kan worden”, zegt Julie Gerdes.

Toen Julie en Usman elkaar voor de eerste keer ontmoetten in het huis, was het een bouwval en een grote chaos. “Julie wilde graag stoelen in de keuken en het was de vraag hoe je een vleugel direct kon plaatsen in een keuken”, zegt Usman.

“Ik ging dus eerst kijken wat er mogelijk was – hoe je ruimte kon maken voor hoge kasten en een kookeiland met stoelen, terwijl je nog mooi zicht had op de vleugel in de woonkamer – en welke beperkingen de buitenmuren van deze mooie oude villa met zich mee brachten”, gaat Usman verder.

Een nieuwe plattegrond

Het resultaat was een heel nieuwe plattegrond. Het gastentoilet werd kleiner gemaakt, de voordeur werd verplaatst en de wand tussen de keuken en de woonkamer is eruit gehaald. Vanuit de nieuwe hal met ingebouwde bank zie je nu de vleugel zodra je het huis binnenkomt.

De grijze Shaker keuken past perfect bij de stijl van de oude villa in Charlottenlund en de inrichting past perfect bij het gezin. Ze kregen een kookeiland met kookplaat, een wijnkast en stoelen. De kopwand van de keuken werd zeer functioneel met hoge kasten met ruimte voor een oven, koffiezetapparaat en koelkast/vriezer, en het prachtige aanrecht in de natuursteen J’adore met gepatineerde messing spoelbak is bestand tegen een druk leven.

Spa in de kelder

Naast de keuken en de bijkeuken omvatte de totale renovatie ook drie badkamers. In Usmans voorstel voor een nieuwe plattegrond van de kelder kreeg het gezin een luxe badkamer met ruimte voor een bad dat ze graag wilden, maar waarvan ze niet wisten waar die moest komen. De wasmachine en wasdroger staan uit het zicht in een nieuwe en uiterst functionele bijkeuken.

“Usman is echt geweldig. Wij hebben een aantal goede gesprekken gehad en we hebben een keuken gekregen die speciaal voor ons gemaakt is op basis van ons dagelijkse leven en de architectuur van het huis – met een fantastische nieuwe plattegrond”, zegt Julie. 

“Het was cruciaal voor het proces dat we een betrokken adviseur hadden die met ons begaan was. Dat maakte een groot verschil.”
Julie Gerdes

Meer informatieHier woont

Een gezin van vijf personen

Waar

Charlottenlund, Denemarken