Schoon, mooi en natuurlijk

De vele nuances van hout

De natuur staat voor eenvoud en alles wat mooi is - maar tegelijk associëren we de natuur met natuurlijke ontwikkeling. Hetzelfde geldt voor het natuurlijke materiaal dat het meest wordt gebruikt in de moderne Scandinavische keukenproductie - namelijk hout. Hout leeft en groeit, en daarom zijn geen twee stukken hout precies hetzelfde. Ook in het hout dat wij in de keukenindustrie gebruiken, zijn er variaties. Niet wat betreft de kwaliteit, die altijd zorgvuldig wordt gehandhaafd, maar wat betreft nuance, kleur en patroon.

Met andere woorden: als wij een keuken ontwerpen, speelt de natuur ook een rol.

De invloed van het licht

Hout is een uiterst gevoelig materiaal dat reageert op invloeden in de omgeving. De kleur en nuance van hout veranderen onder invloed van licht en naarmate het hout rijpt. De keukenverlichting is niet overal gelijk, wat verklaart waarom verschillende delen van een houten keuken op verschillende manieren en in verschillende mate worden beïnvloed. En dat is heel bewust.

Veel materialen slijten na verloop van tijd. Hout wordt echter steeds mooier en krijgt mettertijd steeds meer persoonlijkheid.

Hout is uniek

Wanneer u ervoor gekozen hebt om met hout te leven, hebt u er ook voor gekozen om de kleine verschillen en de ontwikkeling van natuurlijk hout te aanvaarden. Misschien is dit precies de reden waarom u hout als materiaal hebt gekozen. Het betekent ook dat u zich erop kunt verheugen uw leven nog vele jaren te delen met een levend natuurlijk materiaal.

Lees ook: Duurzaamheid