Duurzaamheid

Bij uno form is het idee om een verschil te maken voor het milieu niets nieuws. Het is al lang een aandachtspunt, en we zijn voortdurend op zoek naar manieren om ons milieuprofiel nog te verbeteren. Daarom kunnen we ook met trots zeggen dat onze keukens tot de groenste behoren ...

Bij het ontstaan van een keuken begint het proces met het kappen van bomen in het bos. uno form gebruikt alleen hout uit duurzame bosbouw, voornamelijk uit Europa dat onder de EU-houtverordening valt, waarbij een groot deel van het hout gecertificeerd is. De certificeringen garanderen dat het hout afkomstig is van duurzaam beheerde bosbouw waarbij de omvang van het bos minimaal wordt gehandhaafd en waarbij rekening wordt gehouden met het welzijn van de mensen die in het bos wonen en er hun broodwinning van maken, alsmede met de gezondheid van de plaatselijke fauna en biodiversiteit.

Bæredygtighed

Massief hout en minder koolstof

Verschillende van onze keukens zijn gemaakt van massief hout. Dit geeft ontegensprekelijk de beste uitstraling en kwaliteit, terwijl het ook de koolstofvoetafdruk verkleint. Hout slaat namelijk koolstof op, en de verwerking ervan is niet energie-intensief. Hout uit duurzaam beheerde bossen is zelfs de meest milieu- en klimaatvriendelijke grondstof ter wereld.

 

Wereldwijd pact

Bosbouwactiviteiten en hout zijn echter slechts één onderdeel van de keukenproductie. Bij duurzame productie moet ook rekening worden gehouden met vervoer, chemie, mensenrechten en corruptiebestrijding. Daarom hebben wij een duurzaamheidsstrategie ontwikkeld en het UN Global Compact ondertekend - een strategisch initiatief voor bedrijven die zich op een meer algemeen niveau engageren om van de wereld een betere plaats te maken.

 

Binnenklimaat

Door te voldoen aan de eisen van het Deense Binnenklimaatlabel, zorgen we er ook voor dat niet 'enkel' de wereld een betere plek wordt, maar ook het huis waarin de keuken komt te staan. Het Deense Binnenklimaatlabel garandeert dat bij de productie alleen toegelaten stoffen zijn gebruikt en dat alle drempelwaarden in acht zijn genomen. Om in aanmerking te komen voor het Deense Binnenklimaatlabel moeten producten tijdens de gebruiksfase voldoen aan bepaalde eisen, onder meer met betrekking tot hun invloed op de luchtkwaliteit in het binnenklimaat. De chemische stoffen die een product bevat is één aspect - welke chemische stoffen in de lucht terechtkomen is nog iets anders. Een product met het Deense Binnenklimaatlabel is uitgebreid getest en heeft documentatie over welke chemische stoffen in de lucht terechtkomen.

Historien

uno form C-Series Beech 1968

 

Behoudswaarde en recycling

Hoe milieuvriendelijk een keuken ook is, er zullen altijd kosten verbonden zijn aan vervanging. Daarom kunt u het beste een keuken kopen die altijd behouden kan blijven. Het design van uno form uit 1968 heeft zich bewezen als uiterst duurzaam en tijdloos. De eerste keukens die werden vervaardigd, staan daarom na meer dan 50 jaar nog steeds in veel huizen - sommige worden zelfs op veilingen verkocht. Kwaliteit en tijdloos design worden gebruikt en herbruikt - tot vreugde van de mensen die ze gebruiken en ten gunste van ons zwaar belaste klimaat.