uno form introduceert eenvoudig afvalsorteringssysteem

Acht op de tien Denen zou graag meer afval willen sorteren, maar vindt dat te omslachtig. Daarom lanceert uno form nu een eenvoudig en functioneel afvalsysteem.

Sorteren van afval in de keuken

Denen behoren tot de Europeanen die per inwoner het meeste afval weggooien. En te vaak belandt wat we weggooien in de verbrandingsoven, waarbij CO2 vrijkomt. Daarom heeft de Deense overheid de ambities met betrekking tot het sorteren van huishoudelijk afval naar boven bijgesteld. 

Als consument betekent dat dat je er maar beter op voorbereid kunt zijn dat het sorteren van afval niet meer weg te denken is. En daar zijn de meeste mensen het mee eens. Acht op de tien Denen zegt zelfs het huishoudelijk afval meer te willen sorteren dan ze nu doen, maar het moet wel gemakkelijker worden. 

Daarom heeft uno form een eenvoudig en milieuvriendelijk afvalsorteringssysteem ontwikkeld. Het systeem bestaat uit inzetstukken voor het afval die speciaal zijn ontwikkeld voor de lades van uno form, en de bijpassende afvalbakken. De inzetstukken passen in lades met een breedte van 45 cm, 60 cm, 75 cm en 90 cm. Met de bakken kunnen er tussen twee en maar liefst elf verschillende soorten afval worden gesorteerd omdat elke afvalbak afzonderlijk met tussenschotten verdeeld kan worden in een passende maat. Zo zullen de meeste mensen veel capaciteit nodig hebben voor plastic, maar minder voor bijvoorbeeld batterijen of metaal. 

We zijn blij dat we een product hebben gecreëerd dat milieuvriendelijk is op meerdere vlakken. Deels omdat het een betere afvalsortering ondersteunt, wat noodzakelijk is om de doelstellingen voor afvalrecycling te halen, maar voor een groot deel ook omdat het systeem zelf gemaakt is van milieuvriendelijk gerecycleerd plastic, dat na gebruik weer kan worden gerecycleerd en zo in nieuwe producten kan worden verwerkt in plaats van in de natuur of de verbrandingsinstallatie te belanden.

Dankzij het flexibele systeem kan de afvalsortering over de werkplekken in de keuken worden verdeeld waar dat het meest zinvol is. Bijvoorbeeld organisch afval en plastic in een lade bij de gootsteen, glas en metaal in een kast naast de koelkast en batterijen in een lade die niet zo vaak wordt gebruikt – of wat je ook maar handig vindt in je keuken.

afvalsortering

Het flexibele systeem

Afvoersysteem voor 90 cm lade

Afvoersysteem voor 90 cm lade

Afvoersysteem voor 90 cm lade onder spoelbak

Afvoersysteem voor 90 cm lade onder aanrecht

Afvoersysteem voor 60 cm lade

Afvoersysteem voor 60 cm lade

Afvoersysteem voor 60 cm waskast

Afvoersysteem voor 60 cm lade onder aanrecht

Eenvoudig afval sorteren in de keuken

Afvalsysteem voor bronsortering