100 procent origineel

Unieke eenvoud,
maar allesbehalve eenvoudig

“Respect voor basisproducten is regel nummer één”, begint Kenneth Toft-Hansen, winnaar van de Bocuse d’Or. "Omdat wortelen in het hoogseizoen voortreffelijk zijn. Omdat een in boter gebakken tarbot het beste smaakt als hij slechts enkele minuten is gevangen voordat ik hem met liefde bereid. Omdat de ui een wandelend bolletje smaak is, met veel meer facetten, lagen en smaakopties dan ik me voor het pellen ooit had kunnen voorstellen.  Daarom vormen exquise ingrediënten – en respect voor degenen die ze leveren – de basis van mijn voedingsfilosofie. En de vrijheid om ze te ontdekken, is een voorwaarde voor een perfecte maaltijd."

Toen ik wereldskampioen werd, werd ik ambitieuzer

"Ik weet niet hoe blij ik was toen ik goud won. Maar op het gevaar af dat ik wat hoogmoedig klink, win ik liever de harten van mijn gasten – en volg ik liever mijn eigen hart. Waarom? Ja, onder andere omdat de wens om eenvoudiger maar veel gevarieerder voedsel te koken voor meer mensen langer duurt dan het geluk dat je voelt als je een titel wint waar maar enkelen content mee zijn. Maar bovenal omdat ik chef-kok in mijn eigen keuken wilde zijn en betoverende maaltijden wilde creëren op mijn eigen voorwaarden: volledig gericht op smaak in nauwe samenwerking met de meest getalenteerde en toegewijde leveranciers die ik kan vinden. Omdat de compromisloze kwaliteit eist om zijn gasten een complete ervaring te bezorgen die ze nooit zullen vergeten."

Classic Hvid Ask
Classic Hvid Ask
unoform

Classic is de oorspronkelijke klassieke serie van uno form, in 1968 ontworpen door Arne Munch. Classic heeft een strakke uitstraling met kubusvormige elementen en een hoge plint, waardoor de ruimte volledig benut kan worden - van de vloer tot het werkblad. Een sublieme keuken, gemaakt met de handen, het hoofd en het hart van een meubelmaker.

Het concept van Arne Munch was gebaseerd op een kubus die op ontelbare manieren kon worden gecombineerd, en die daardoor een schat aan nieuwe mogelijkheden bood. Zowel esthetisch als functioneel.

Tegelijk is uno form van meet af aan meer dan alleen maar een keuken. Het is een sculpturaal meubel. Een plaats om te genieten. Een weerspiegeling van het goede leven. Gedreven vanuit de visie om voor elke klant elke dag een rijker leven te creëren.

uno form C-Series Beech 1968
unoform

uno form is meer dan een keuken. Het is een gevoel – een gevoel van jezelf te verleiden. Een gevoel van voldoening die je haalt uit het stellen van hoge eisen in het leven - en het realiseren ervan.

Veel van de eerste uno form keukens die eind jaren zestig, begin jaren zeventig werden geproduceerd, staan er nog steeds. Meer nog, ze bezorgen hun eigenaars nog elke dag plezier. Dat bewijst dat de tijdloze vormgeving, de compromisloze kwaliteit en de schoonheid van uno form gemaakt is om lang mee te gaan.

De karakteristieke en functionele lattenfronten creëren de ideale greeploze keuken, waarbij de keukenladen worden geïntegreerd zonder dat hun verschillende hoogtes zichtbaar zijn. Het frame van het meubel, de lattenfronten en de laden zijn gemaakt van massief hout.

Kleuren & materialen

Creëer uw eigen leefwereld

uno form 100 %

100 procent origineel
100 procent genieten


Wanneer je een uniek, origineel werk bezit, is dit bezit in wezen een sensatie.
De kwaliteit is waardevol, tastbaar en onbetwistbaar. Niet voor discussie
vatbaar. De sensatie is echter ontastbaar, intuïtief en onmogelijk om
een waard op te kleven. Je voelt het. Tot in het diepst van je wezen.
Of het nu gaat om een muziekstuk of een kunstwerk, een meubel-
stuk of een originele uno form keuken. Het enige wat je te doen
staat is achterover leunen en je laten beroeren. Door een
schoonheid in esthetiek en functie die je leven op een on-
beschrijfbare manier verrijkt. Het is het echte gevoel van
100 procent genieten. 
 

Hoe herken je een originele Classic? 

Classic heeft een strenge, tijdloze uitstraling met kubistische elementen, unieke lattenfronten en een hoge plint. 
Een sublieme keuken, gemaakt met de handen, het hoofd en het hart van een meubelmaker. Onmogelijk om te dupliceren.

 •  

  Het vierzijdige ladeframe van massief esdoornhout,vervaardigd met behulp van vingerlasverbindingen, is gelakt, waardoor het gemakkelijk schoon te maken is. De laden zijn volledig uittrekbaar en hebben een soft close, waardoor ze uitstekend glijden en duurzaam zijn en blijven.
 •  

  Het Classic ladeblok getuigt van de hoge kwaliteit van de keuken. Ongeacht de hoogte behoudt het ladeblok steeds een uniforme look en de horizontale profiellijsten sluiten mooi aan bij de deuren. De ladefronten zijn gemaakt van massief hout en kunnen optioneel ook worden afgewerkt met hoogkwalitatief laminaat. De lattenfronten zijn voorzien van een sponning, wat zorgt voor een goede afdichting en een mooie vorm. Het schuine profiel van de latten zorgt bovendien voor een perfecte grip, waardoor conventionele handgrepen overbodig zijn. 
 •  

  De voorkant van de corpus van de Classic wordt afgewerkt met een massief frontframe, mooi uitgevoerd met vingerlasverbin-dingen, wat dan ook mooi samengaat met het moderne melamine korpuselement . Alle verbindingen zijn vingerlasverbin-dingen, waardoor een robuuste korpusconstructie ontstaat, ontworpen voor jarenlang dagelijks gebruik.
 •  

  De deur is voorzien van een sponning, die zorgt voor een goede afdichting en die het mooie design accentueert. De montage gebeurt met het speciale Classic driepuntsscharnier van roestvrij staal, dat in het massieve korpusframe en de massief houten rand van de deur wordt gemonteerd. De scharnieren behoeven geen verdere afstelling en zijnn bestand tegen extreme belasting. Nog een uniek uno form kenmerk. 

Met passie gemaakt

uno form is individuele luxe voor veeleisende mensen. In onze werkplaats in Denemarken wordt elk stuk hout nauwkeurig onderzocht en beoordeeld door vakmensen die gepassioneerd zijn door hun werk. Ervaren ambachtslieden die nog steeds ontroerd worden door de aanblik van een perfect afgewerkt meubel, gedreven  door de wens om onberispelijke elementen en exclusieve details te creëren die uno form leven en een ziel geven.

uno form production
uno form production
uno form production