Inspirerende ideeën
voor je kleerkast

Richt je kleerkast in met uno form om één designlijn
in je hele woning aan te houden. Of je nu een smalle kleerkast voor in de hal
of een ruim bemeten inloopkast voor je slaapkamer zoekt,
je vindt volop inspiratie in ons brede assortiment met klassieke kleerkasten,
schuifdeurkasten, luxueuze inloopkastsystemen en exclusieve
koffertafels met handgenaaide leren afwerking.

5 inrichtingstips voor de perfecte kleerkast

Droom je ook van een perfecte kleerkast? Hier volgen enkele tips voor je kleerkast van architect en inrichtingsexpert Mathilde Elisabeth Larsen. "We besteden veel zorg aan de inrichting van onze keuken, hal en woonkamer, maar kleerkasten krijgen niet altijd de aandacht die ze verdienen", zegt Mathilde. "Een kleerkast moet praktisch zijn en zo weinig mogelijk plaats innemen, maar zo veel mogelijk plaats bieden. Zoek het juiste evenwicht, raad ik altijd aan, zodat je bijvoorbeeld een aparte legplank hebt voor je favoriete schoenen, je designerhandtas en je parfum. Je kleerkast is een stukje zelfverwennerij. Je verdient wat luxe in het dagelijkse leven", aldus Mathilde Elisabeth Larsen van uno form Aarhus.

1. De eerste indruk
Zorg voor een mooie eerste indruk in je hal met de open Classic kleerkasten. Een halmeubel is het eerste wat je ziet als je thuiskomt en het laatste wat je ziet als je naar buiten gaat. Deel lades in met fraaie bakjes van berken multiplex om o.a. je sleutels, mutsen en handschoenen netjes te bewaren.

2. Bewaarruimte
We onderschatten meestal hoeveel ruimte we nodig hebben voor kleerhangers, maar we hebben ook kleren die we liever opgevouwen in de kast leggen. Dan zijn uittrekbare planken ideaal om alles overzichtelijk en makkelijk bereikbaar op te bergen. 

3. Indeling
Met een goede indeling vind je snel en eenvoudig de spullen die je dagelijks nodig hebt. Ladeverdelers voor o.a. stropdassen en riemen of multiplex bakjes voor sokken en ondergoed zorgen voor overzichtelijkheid. Deze bakken zijn speciaal gemaakt voor de lades van uno form en bestaan in twee hoogtes en zes maten.  

4. Licht
Houd rekening met het licht als je je kleerkast inricht. Gewone kamerverlichting is meestal onvoldoende. Kies dus voor verlichting binnen in je kast en richt spots op je kast, zodat je al je kleren en schoenen goed kunt zien.

5. Koffertafel
Met onze unieke koffertafel gaan functionaliteit en luxe hand in hand. Deze tafel heeft praktische lades en een handgenaaid leren blad om een reiskoffer op te leggen. In de lades kun je alles kwijt wat je niet mag vergeten als je op zakenreis vertrekt en met de ladeverdelers houd je stropdassen, sokken en ondergoed op orde.

uno form garderobe
uno form kuffertmøbel

Met passie gemaakt

uno form is individuele luxe voor veeleisende mensen. In onze werkplaats in Denemarken wordt elk stuk hout nauwkeurig onderzocht en beoordeeld door vakmensen die gepassioneerd zijn door hun werk. Ervaren ambachtslieden die nog steeds ontroerd worden door de aanblik van een perfect afgewerkt meubel, gedreven  door de wens om onberispelijke elementen en exclusieve details te creëren die uno form leven en een ziel geven.

uno form production
uno form production
uno form production